A mai lánnyok már miért nem várják a locsolokat?
Már nem törékeny virágszálnak érzik magukat, hanem erős, független embereknek, akiknek ugyanúgy helyt kell állni mind a tanulmanyok terén, mind a munkaerőpiacon. Egy húsvéti váll- és nyakmasszázsnak szerintem jobban örülnének. Sokan órákat görnyednek a jegyzeteik felett vagy a munkahelyen.
Az utólagos vinnyogással nem találkoztam.
- A hideg kútvízzel, vödörből való leöntés - kellemetlen.
- A parfümök sokasága és sokfélesége kegyetlen "bűzt" áraszt. Ezért már nem is a ruhájukra, hanem a hajukra, vagy a tenyerükbe kérik, bedörzsölik vele az arcukat és ha elmegy a locsolófiú, kezet és arcot mosnak, a hajukat pedig este megmossák.
Gyerekként is utáltam a locsolkodást, már oviban is mindig fintorogtam, amikor jöttek mások a büdös kölnijükkel vagy a hideg vizükkel.
Amolyan ötödikes koromban úgy voltam vele, hogy engem többet senki se locsoljon meg, és azóta mindig elkerültem. A rokonaim és férfi barátaim azonnal vették a lapot, többet nem is próbálkoztak, másokat (más osztályból bepróbálkozó félismerőst, szomszédot), pedig finoman elküldtem, hogy bocsánat, de engem ez a dolog nagyon taszít.
Most már egy olyan országban élek, ahol szerencsére nincs ennek hagyománya.
(Még én se találkoztam olyannal, aki utólag sérelmezte volna, hogy nem locsolják meg, holott eleve elutasító volt a dologgal szemben.)
24/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!