Szinte alig válaszolt valaki a kérdésre..
Pénteken valami egyszerű, sajtos-tejfölös tészt pl.
Szombat napközben még szintén semmi különös, este a kalsszikus sonka-tojás-torma stb.
Vasárnap nagycsaládi változó bárány-birka/marhapofa, mindent bele
Nekem a Húsvét többet jelent mint a Karácsony, pedig nem vagyok túl vallásos.
Péntek délre rizses lecsó, vagy tojásos lecsó.
Szombat délre gombapaprikás(tejfölös gomba) nokedli, vacsira: sonka+tojás+torma+ franciasali.
Vasárnap délre húsleves+ rántott sajt + borzoska csirkemell csíkok némi sült krumplival + savanyúsággal.
Hétfőn az előző napi húsleves + tejszínes-mustáros szószos sertésborda rizi-bizivel.
Jó lehet pénteken egy gyümölcstorta sütés szombatra és vasárnap egy almáspite sütés hétfőre a locsolkodóknak, vagy valami sós, amit akár venni is lehet.
Nagypéntek: kenyér, víz, semmi egyéb, ez is csak egyszer, plusz még kétszer egy-egy falat.
Nagyszombat: hagyományos nagyböjti (nem tojás, tej, hús, édesség, alkoholos).
Húsvétvasárnap: húsleves, különböző kalácsok, többfajta báránysült, torma, tojás, sonka, torta, bejgli és még egy sütemény volt stb.
Húsvéthétfőtől fehérvasárnapig, tehát húsvét nyolcadában kb. ugyanez.
De egyébként általában a húsvéti ételeket nagypénteken és nagyszombaton készítjük el, viszont csak húsvét előestéjén eszünk belőlük.
18. vagyok.
Idén gondolkodtam a kovásztalan kenyéren is, de inkább végül hanyagoltam, és elvetettem az ötletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!