Mit gondoltok arról, hogy szokássá vált a lánygyerekeknek is ajándékot adni húsvétra?
Ti családotokban hogy működik ez?
Gyerekként nálunk csak a fiúk kaptak a locsolásért csokinyuszit, tojást, vagy egy kis pénzt.
Most pedig tapasztalom, hogy a környetetemben a lánygyereknek is szorgalmazzák az ajándékozást. Ami nem egy csokitojásban merül ki, hanem több tízezer forintos ajándékokban.
Nekem ez olyan idegen, hogy miért gondolkodnak így. A nagyobb ajándékok szerintem születésnap, karácsonyra szólnak.
Húsvétkor meg, mint ahogy írtam csak a fiúknak. Ti erről mit gondoltok? Nem akartam ezzel senkit megsérteni, hanem csak kíváncsi vagyok, hogy másoknak erről mi a véleménye.
De. Kevered a szezont a fazonnal. A fiúk kapnak a locsolkodásért, de mind a fiúk, mind a lányok kapnak egyaránt a szüleiktől egyebeket is. Eléggé hülye szokás, amit felvázolsz: a fiúk kapjanak csak. Miért? Te talán örülnél neki, hogy fiútesód kapott egy rakat dolgot, te meg semmit, azt is erőlködve? Hogy miért? Bocs, rossz testbe születtél. Akkor logikus lenne, hogy van valami, amikor meg csak a lányok kapnak (és nem a mondvacsinált ünnepekre gondolok, mint a nőnap, ami még csak nem is munkaszüneti nap, és senki nem ünnepli különösebben, csak néhány kedves szóval).
Karácsonyra, meg születésnapra miért járna nagyobb? Nálunk például a húsvét nagyobb ünnep, mint a karácsony, sőt, ez a legnagyobb ünnep az évben. A saját születésnapjainkból viszont nem csinálunk akkora hatalmas fesztivált, persze megünnepeljük, de nincs hét országra szóló buli, csak egy torta, jó beszélgetések, meg néhány kisebb, apró ajándék, kb. mint névnapra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!