Milyen természetes anyagokkal lehet elérni a különféle színeket tojásfestésnél? A különböző színek mit jelentenek hagyományosan?
Már tavaly is gondolkodtam azon, hogy az idein kipróbálom természetes anyagokkal felhasználásával a tojásfestést és tojásírást, de végül elfelejtettem, az ünnep pedig hirtelen újra itt lett és eltelt megint egy év. Láttam azokat a régi, hagyományos tojásokat, amelyeket nyilván természetes anyagokkal festettek, de mégis olyan tökéletes színük, fedésük és kinézetük volt.
Annyit tudok, hogy a barnát hagymahéjjal lehet elérni, ezt eddig is gyakoroltam minden évben. A többit sajnos nem. Ezek a színek érdekelnének főleg: piros, kék, sárga, zöld, fekete és amit még ti gondoltok, azt leírhatjátok.
Ezenkívül még érdekelne az is, hogy melyik szín mit jelent a szimbolikában. Annyit tudok, hogy a piros az Krisztus kiontott vére. A többi sajnos szintén nem tudom.
Melyik szint mivel érik el, természetes festékanyagokkal? Melyik szín mit jelent?
Áldott, békés, boldog húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek! :-)
#1.
Köszönöm! A feketét mivel lehet?
Ezeknek mennyire élénk a színűk?
#2.
Köszi! :-) Azzal milyen színt lehet elérni? Ugye nem lesz érezhető a tojás ízén?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!