Miért nem mennek manapság a fiúk locsolkodni?
Húsvétkor eredetileg a tavasz kezdetét ünneplik, ez egy termékenységi ünnep volt - a locsolás is ezt jelképezi, meg a nyúl, is mint igen szapora állat -, a keresztény ünnepet késöbb telepítették rá erre, mert így tudták az eredeti, pogány hátteret gyengíteni.
Ettöl függetlenül a locsolkodást én is utálom, örülök, hogy lassan eltünik.
Én a saját nevemben tudok válaszolni. Páromat és a családomat meg szoktam locsolni. Párom szerintem meg is sértődne, ha nem locsolnám meg.
Szívesen mennék a szomszédságba is, de nem mentem, mert nem tudom, hogy hol várnának szívesen. Itt valaki írta, hogy készült locsolkodóknak édességgel, de csak a családja locsolta meg. Máshol pedig azt lehet olvasni, hogy utálják az egészet kislány koruktól fogva. Igazából csak nem akarok kellemetlenséget okozni másoknak.
Több fajta ok miatt sem sokan. Valaki gyáva, és még oda sem mer menni egy lányhoz, aki nem a nagymamája/anyukája/szomszéd nénike. Valakinek nincsenek olyan lány ismerősei, akihez mehetne. Valaki nem szereti, meg nem is tartja fontosnak a hagyományokat. Valaki nem tartja fontosnak a hagyományokat, a vallás sem áll közel hozzá, a családja meg nem nagyon ünnepli, ezért semmit nem ünnepel a húsvétból, csak élvezi a hosszú hétvégét. Valakinél meg egyszerűen nem szokás, a családjában más hagyományok vannak.
Számtalan oka lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!