Kezdőoldal » Ünnepek » Húsvét » Miért nem mennek manapság a...

Miért nem mennek manapság a fiúk locsolkodni?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 18. 12:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
51%

Húsvétkor eredetileg a tavasz kezdetét ünneplik, ez egy termékenységi ünnep volt - a locsolás is ezt jelképezi, meg a nyúl, is mint igen szapora állat -, a keresztény ünnepet késöbb telepítették rá erre, mert így tudták az eredeti, pogány hátteret gyengíteni.

Ettöl függetlenül a locsolkodást én is utálom, örülök, hogy lassan eltünik.

2022. ápr. 18. 18:27
 12/17 anonim ***** válasza:
50%
Mert a kutya sem engedi be őket.
2022. ápr. 18. 19:44
 13/17 anonim ***** válasza:
15%
Mert hülyeség!
2022. ápr. 18. 21:08
 14/17 anonim ***** válasza:
67%
Az emberek már egymás gyűlöletét tanulják, nem a közösségi összetartást. A küppedés a fontos a gép előtt a szobában és a mobilozás lehajtott fejjel a kanapén. Valaki eljön locsolkodni és élő emberekkel kell beszélgetni??? Az túl megterhelő és félelmetes. Majd küldenek egy tojásos emojit a fácsén azt kész. Készül az újabb generációnyi antiszoc.
2022. ápr. 18. 21:21
 15/17 anonim ***** válasza:

Én a saját nevemben tudok válaszolni. Páromat és a családomat meg szoktam locsolni. Párom szerintem meg is sértődne, ha nem locsolnám meg.

Szívesen mennék a szomszédságba is, de nem mentem, mert nem tudom, hogy hol várnának szívesen. Itt valaki írta, hogy készült locsolkodóknak édességgel, de csak a családja locsolta meg. Máshol pedig azt lehet olvasni, hogy utálják az egészet kislány koruktól fogva. Igazából csak nem akarok kellemetlenséget okozni másoknak.

2022. ápr. 19. 07:33
 16/17 anonim ***** válasza:

Több fajta ok miatt sem sokan. Valaki gyáva, és még oda sem mer menni egy lányhoz, aki nem a nagymamája/anyukája/szomszéd nénike. Valakinek nincsenek olyan lány ismerősei, akihez mehetne. Valaki nem szereti, meg nem is tartja fontosnak a hagyományokat. Valaki nem tartja fontosnak a hagyományokat, a vallás sem áll közel hozzá, a családja meg nem nagyon ünnepli, ezért semmit nem ünnepel a húsvétból, csak élvezi a hosszú hétvégét. Valakinél meg egyszerűen nem szokás, a családjában más hagyományok vannak.

Számtalan oka lehet.

2022. ápr. 19. 23:22
 17/17 anonim válasza:
100%
Már gyerekkoromban is gyakorlatilag csak a rokonságról, rokoni összejövetelekről szólt a húsvét, sosem volt igazán szokás locsolkodni menni felénk.
2022. ápr. 20. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!