Kezdőoldal » Ünnepek » Húsvét » Miért és mióta szokás manapság...

Miért és mióta szokás manapság húsvétkor ajándékozni a gyerekeknek?

Figyelt kérdés

Egyre több embernél, főként celebeknél látom, hogy ajándékot hoz a húsvéti nyuszi ha fiú ha lány.

Én mai napig úgy vélem, hogy ajándékot a fiú kap a locsolásért cserébe, de ez is kimerül a csoki tojásba és nyusziba vagy kis pénzbe. A lányok pedig szeretettel várják a locsolókat. Vagy csak én vagyok maradi??

2021. márc. 22. 21:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
30 leszek iden, en is kaptam ajandekot gyerekkoromban. Semmi extra, uj pluss, Barbie baba vagy hasonlok.
2021. márc. 23. 11:20
 12/17 anonim ***** válasza:
87%
48 vagyok, mi is kaptunk a csokin kívül is ajándékot húsvétra. Kifestőkönyvet, plüss állatkát, könyvet. (Szóval nem a karácsonyi dömping volt.)
2021. márc. 24. 10:11
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem új szokás, hogy a kisgyerekeknek a nyuszi ajándékot hoz a kertbe. Persze nem nagy ajándékokat, mint karácsonykor, hanem inkább édességet, meg apróságokat, mint a Mikulás. Édesanyám hatvan év fölötti, de már ő is kapott így ajándékot gyerekkorában. Valószínűleg azért hat neked ez újdonságként, mert az ünnepekhez kapcsolódó szokások elég eltérőek az ország különböző területein, illetve más-más szokások vannak a különböző vallású embereknél is. Egyszerűen ahol te élsz, ott más szokások honosodtak meg, de attól még az ajándékozás szokása sem új.

Az más kérdés, hogy a celebek mindent túlzásba visznek, hogy szerepelhessenek a bulvárlapokban. Annak ugyanis nincs hírértéke, hogy VV xy kislányának csokitojásokat hozott a nyuszi, arról viszont lehet cikkezni, hogy mondjuk saját tévét kapott.

2021. márc. 24. 10:31
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a pozitív hangvételű válaszokat!🙂 igen valószínűleg más szokások, én az ismeretségi körömben sose hallottam erről, ezért is furcsáltam és érdeklődtem,hogy új hagyomány e ez! :)
2021. márc. 24. 18:38
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Én 32 vagyok, gyerekkoromban tesómmal fűből fészket csináltunk a kert különböző pontjaira szombat este,és másnap abba tette a nyuszi az ajándékokat. Apróságok voltak, édességek, csokik, videó kazetta, később dvd,és emlékszem, egyszer a Harry Potter első részét is húsvétra kaptam meg. Ez a része midnig tetszett a husvetnak, kivéve persze ha épp hideg és esős idő volt és nem tudunk kimenni. Ilyenkor a házban rejtette el a nyuszi az ajándékokat és meg kellett keresni.
2021. márc. 28. 22:13
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Én viszonylag fiatal vagyok, vallásos családból és nálunk mindig ugyanolyan a húsvét, mint a karácsony, sőt valamivel még nagyobb ünnep, ezért is hasonló értékben veszünk egymásnak ajándékokat.
2021. ápr. 2. 16:57
 17/17 anonim válasza:
Èn úgy tudom,a lányok locsolást kapnak,a fiúk hîmes tojást vagy csokitojást. Èn csokinyulat,csibèt tojást kaptam amikor kicsi voltam. Amint ez a locsolkodásèrt pènzt adni már inkább olyan városi szokás. Vidèken inkább a hîmes tojás járt locsolásèrt. Aztán a 90-es èvekben lett divat pènzt adni,aztán utána a 2000-èvekben ajándèkot adni. Itt is be gyűrűzött ez a kapitalista szemèt genny!😠😡😡😡🤬🤬🤬🤬 Hogy ajándèkot kell adni a gyereknek. Ja ès nem ilyen kis apróságokat hogy csoki,cukorka,vagy kifestő. Hanem megy a TV ben meg mindenhol a propaganda hogy a legújabb Ifon Aple Okostelefont vegyèl meg tabletet. Egyszerűen hányok ettől a sok gennyes kelèstől!🤮🤮🤮🤮🤮🤮 Ezt az ünnepet is ugyanúgy be mocskolják mint a karácsonyt! Ezèrt szîvből gyűlölök minden ünnepet,mert csak a pènzszórásról szól. Jó,azt èrtem hogy a kereskedőknek is valamiből èlni kell,de mièrt kell egy eredetileg szèp ünnepet ezzel a rongyrázással be mocskolni? A húsvèt is eredetileg a családról szól,amikór összejön a család ès esznek isznak együtt vannak. Minek ide drága ajándèk? A gyerekeknek legyen csoki nyuszi tojás,cukorka.Igaz,anno mèg a nagyim èlt,mentem húsvèrkór ès pár ezer forintot mindig kaptam. De èn soha nem házaltam. Úgy utáltam hogy húsvèt hètfőn 5-percenkènt jöttek locsolkodás cimszóval tarhálni! Volt hogy az ajtót rugdosták,mert közöltem hogy nincs kit meg locsolni.
2023. márc. 28. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!