Kezdőoldal » Ünnepek » Húsvét » Mi a véleményetek a kijarasi...

Mi a véleményetek a kijarasi korlátozás meghosszabbításáról? Milyen lesz nálatok a húsvét?

Figyelt kérdés

Szóval a kategória azért ez, mert ugye menne az ember a családhoz...

Barátommal a húszas éveinekben járunk.

Anyukája várna minket így is húsvétra (40-50 év közötti), de másik megyében lakik. Amúgy is van egy alapbetegsege, féltjük.

Karácsonykor találkoztunk utoljára, amúgy is kocsival mennénk. Nagyon pedzegeti a témát, de mi hezitalunk.

Mamàméknàl minden húsvétkor összejön a 'brigàd' és együtt eszünk. Természetesen ez is elmarad.

Kirándulni akartunk menni ebben a gyönyörű időben, amit ugye megint nem lehet.

Ti mentek valamerre a szabályozás alatt vagy betartotok mindent?

2020. ápr. 10. 09:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
74%

Kirándulni nyugodtan mehettek, csak ne a felkapott helyekre, mert oda most tényleg nem lehet. Egy sima kis eldugott erdőbe, vagy a lakóhelyetek környékén sétálni nyugodtan lehet, sőt, még ajánlott is. Hiszen a teljes bezárkózás egyrészt megőrjíti az embert, másrészt totál leamortizálja az immunrendszert is.

40-50 év közöttihez is lehetne menni alapesetben, de ha beteg, akkor ne. Mamához, ha idősebb, szintén ne.

Szóval mi kis családi körben leszünk (5 fő egy kisgyerekkel együtt), illetve sétálni megyünk itt, ahol lakunk, olyan utcában, erődben, ahol nincs senki.

2020. ápr. 10. 10:21
 12/17 anonim ***** válasza:
22%

Majdnem olyan lesz, mint máskor.

Amióta ez van, hetente kétszer megyek el anyámhoz (ő nem jár ki), nekem home office van, a heti 2 alkalom közül egyszer bevásárolok magunknak (ffp2-es maszk, kézfertőtlenítő) + elmegyek a gyógyszertárba, ha kell (kocsival megyek). Ezen kívül nem járok sehova. Ez így megy már március eleje óta.

Most azért úgy időzítem, hogy a 2 alkalom egyike vasárnapra essen. De ha pl. el kellene járnom dolgozni, akkor persze nem látogatnám meg. Akkor sem, ha a korlátozás csak pár hétig tartana. De mivel akár egy évig is ezzel kell együtt élnünk, annyi ideig nem hagyhatom magára - igen, telefonon is felhívom minden nap, de az messze nem ugyanaz.

Meghallgatok egy istentiszteletet itthon, a dekorációt felraktam virágvasárnap, holnap megfőzöm a sonkát stb. Amúgy dolgozom, de igyekszem egy kicsit pihenni is.

2020. ápr. 10. 13:09
 13/17 anonim ***** válasza:
86%
Mi betartjuk. Nem megyünk sehova, és hozzánk sem jön senki. Férjem lányáék SEM, saját lányomék SEM. Mindenki marad a fenekén (és úgy őszintén, ezt most baromira tudom ééééélvezniiiii!!!!)
2020. ápr. 10. 13:31
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Itthon leszek. A családi összejövetel elmarad. Kiránduló helyeket se véletlenül zárták le. Nem megyek kirándulni. Ha friss levegőre vágyom, akkor a lakás környékén sétálok egyet.
2020. ápr. 10. 15:00
 15/17 anonim ***** válasza:
14%

Alapos indokkal ki lehet menni elvileg.

Nem tudom mennyire alapos, hogy megbax az unalom még a depresszió a falat bámulni vagy a monitort vagy akármit...

De előbb-utóbb mindenki kakálni fog a vírusra és kimegy, találkozik stb stb.

Emberek vagyunk.

Én nem megyek sehová de csak azért mert nincs hova.

Mindenki reszket a vírus miatt.

Én se kesztyűt se maszkot nem hordok mert nem érdekel az egész.

Viszont tiszteletben tartom azt aki részletben kel fel nap mint nap....

Nálunk februárban kopogtatott be a korona jelentem túléltük.

Azt se tudtuk mi ez de hát igazából Mind1 is volt...

Sok teát ittunk meg pihenünk éjszaka köhinceltünk azt ennyi kb.még a létezéséről sem tudtam ennek a nyavajának...

2020. ápr. 10. 16:33
 16/17 anonim ***** válasza:
40%
Az elmúlt évekhez képest az a különbség, hogy nem dolgozok Húsvátkor, hanem otthon vagyok. Ennyi. A családi összejövetel egyébként elmarad.
2020. ápr. 10. 21:13
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Én jelenleg itthon ülök egy nyúgágyon kint a kertben. Igyekszem minél kevesebbet kint lenni az utcán.

Kijárási korlátozás alatt, gyakorlatilag oda mész ahová akarsz. Ha a rendőr megállít akkor azt mondod hogy a szüleidnek viszel egy kg lisztet. Inkább tartom ezt egy látszatintézkedésnek. Az alkeszok ugyanúgy piáznak, mint régen.

Mióta ismerem a feleségemet mindig el kellett menni a szüleihez Húsvétra (3 éjszakára). Most, hogy 20 éve először itthon maradtunk és nagyon boldog vagyok. Rendberaktam a kis udvarunkat, olyan dolgokat is megcsináltam amiket már 10 éve meg kellett volna.

A tavaszi szünetben minden nap elmentünk a közeli erdőbe ahol csak mi voltunk. A gyerkeimnek vég4e van egy kis színük.

2020. ápr. 12. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!