Mikor van farsang?
Azt tudom, hogy a farsangi időszak a vízkeresztet követő első vasárnaptól, hamvazószerdáig tart. Viszont mivel a karácsonyi időszaknak, a húsvéti időszaknak stb. is van egy központi napja, például az imént említetteknek, a karácsony és a húsvét és ezeket ölelik körül kisebb ünnepnapok/emléknapok (például a karácsonyt, az aprószentek vagy szenteste délelőttje, a húsvétot, meg például nagypéntek), ezért gondolom, hogy ez alól a farsangi időszak sem kivétel. Ez a nap mikor van? Létezik ilyen nap?
Valamint, kötődnek a farsanghoz egyéb hagyományok is. Ha nem, akkor a hagyományok és a szokások szerint mikor kell fánkot sütni, mikor kell kereplőzni stb.? Mikor szokták tartani? Melyik nap?
A válaszokat köszönöm előre is!
a kisebb ünnepnapokra vonatkozó összes infót megtalálsz a katolikus.hu weboldalon.
Egész farsang alatt szokás fánkot sütni! A kereplés pedig "a harangok RÓmába mennek" - pl. itt is olvashatsz:
2.!
De utálom az ilyen válaszolókat!!! A leírás dísznek van ott??
1.!
Köszönöm a válaszod! Melyik nap ünneplik általában a szokás szerint? Nem a nagyhétről kérdeztem, hanem a farsangi ünnepkörről. Példának hoztam fel, a fent lévőket, amit jeleztem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!