A törvényhozók, miért nem tudják már végre ünnepnappá tenni dec 24 és dec 31-et! Végül is ünnep mind a kettő valamilyen szinten. Gondolom, hogy ők se ma se akkor nem fognak menni dolgozni? Mert ugye ma munkanap van!
Tévedsz! - tudják.
Csak nem akarják.
.
Dec. 24 még a keresztyének közül sem mindegyik ünnepe.
Részben azért, mert sok cég a rendes éves szabadságnak sem örül. Tiltakoznak minden ellen, ami csökkenti a munkaidőt. Miért fizessek, ha nincs is bent a dolgozó? - mondják.
Ismerősömtől idézek:
– Na akkor hétfőn találkozunk!
- Hétfőn húsvét van.
- Ezt beszéld meg a pápával, nem muszáj itt dolgoznod.
Sőt, éppen ma dolgozzuk le dec. 24-et
Amit meg a munkaadókról az valóság, akkor is, ha lepontoztok.
Én csak azt nem értem, hogy a gyerekeknek ezt a két napot miért kell "ledolgozni" az iskolában, hiszen ez már nekik a téliszünet része. Akkor ők a szünetet is "ledolgozzák"???
Lehet, hogy nem mindenhol kellett iskolába menni, de az én lányomnak mind a két szombati munkanapon ott kellett lenni. Olyan, mintha erre a két napra nem is kapnának szünetet. Holott ez mindig is a téliszünet része volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!