Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Angol vagy bécsi keringő?

Angol vagy bécsi keringő?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az interneten hosszas keresés után sem jöttem rá, hogy hogyan is működik ez a keringő dolog.

Szinte sehol nem egyezik se a zene se a koreográfia.

A barátommal szeretném a romantikusabb/bensőségesebb keringőt táncolni, de egyszerűen nem tudom melyik,

Illetve tánctanártól függ, hogy milyen alakzatok vannak, vagy inkább jellemző egyikre mint másikra?

Engem az a tánc érdekelne, aminél több időt töltünk a párunkkal és kevesebbet közös körben.

Nagyon hálás lennék, ha valaki tudna útmutatást adni, hogy hogyan is zajlik ez az egész.

Válaszotokat előre is köszönöm!

2017. szept. 6. 21:23
 1/7 anonim ***** válasza:
76%

Egyiknél sincs külön koreográfia, csak a lépések nem egyformák. Azonkívül a bécsi keringő üteme gyorsabb, a bécsié lassabb. De mindkettőt csak párban táncolják, és nincs közös kör. Nem csárdás egyik sem.

Az lehet, hogy szalagavatón "kitalál" valami egyéni koreográfiát egy nem profi tánctanár.

2017. szept. 6. 21:41
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mindig más a koreográfia. Mi táncoltunk a szalagavatón mindkettőt, nekem az angol sokkal jobban tetszik, de a többség bécsit szeretett volna.
2017. szept. 6. 22:23
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Az alaplépéseket kell megtanulni. Utána már lehet bármilyen koreográfia. És természetesen nem csak egyetlen egy zenére lehet eltáncolni :)

Angol és bécsi keringőnél is végig a pároddal táncolsz, nincs közös kör. Ezek nem körtáncok, hanem társastáncok.

2017. szept. 7. 09:34
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Az angol lassabb, a bécsi gyorsabb tempójú.

Szalagavatón általában bécsi szokott lenni, de azért az angol sem ritka.

2017. szept. 7. 20:33
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A feleségemmel nem vagyunk táncoslábúak. A tánc tanárunk szó nélkül az angol keringőt tanította nekünk. Nem bántunk, ígyis sokat küzdöttünk azzal, hogy lépésről-lépésre süllyedjünk majd emelkedjünk és voltak lemaradások is. Holott ütemérzékünk van.

El se tudnám képzelni a bécsit.

2017. szept. 7. 22:29
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Jah és aztán a nyitótáncnál borult az egész keringősdi, mert a forgós részeknél a nagy abroncsos szoknya perdülete vitte tovább a feleségem és emiatt bőven kiestünk az ütemből. Nyilván egy sellő vagy teljesen testre simuló ruhánál nincs gond, de az abroncsosnál igen.
2017. szept. 7. 22:31
 7/7 anonim válasza:
100%

Tudom, a kérdés már érvényét vesztette, de másnak talán segíthet :) (Ma lesz a szalagavatóm, átérzem a kérdést.)

A bécsi pörgősebb, dinamikusabb, mint az angol. Nagyon szép mindkettő, DE! A bécsit akkor ajánlanám, hogyha jó a ritmusérzéke az adott párnak, illetve van bennük egyfajta természetes elegancia, vagy nem áll távol tőlük a tánc. Én angol keringőzök, és azt látom, hogy akiben nincs meg egyfajta kisugárzás, nem táncolt ezelőtt, annál a bécsi nagyon mesterkélt, mű hatást kelt. Megfelelő gyakorlás után az angol akkor is szép tud lenni, ha nincs a párnak táncos tapasztalata. Lassabb, már-már szentimentális, nem is olyan intim, mint a bécsi keringő.

A tánctanárunkkal diskuráltam egy keveset, ő sjtelmesen csak annyit mondott, hogy "szép-szép a bécsi, szeretem nézni, táncolni és tanítani is, de be kell látni,, hogy nem véletlenül az angol vezeti a táncversenyeket..." Ez szerintem sok mindent elmond :)

Példa a zenék közti különbségre - az iskolában ezekre táncolunk.

Bécsi: https://www.youtube.com/watch?v=rtOvBOTyX00

Angol: https://www.youtube.com/watch?v=rtOvBOTyX00

2017. nov. 24. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!