Kérdezem a március 15. fizetett ünnep? Ha dolgoznom kell dupla bér jár arra a napra?
Vendéglátásban nem. Minden nap ugyanolyannak számít. Ott nincs táppénz, nincs szabadság, és bizony műszakpótlék sem.
Ott minden máshogy működik...
A szerződésedtől függ, hogy az ünnepnapokat hogy díjazzák. Én szállodás múltamból tudok csak következtetni arra, hogy miért kapsz alapfizetést.
Az én esetemben úgy volt a dolog megfogalmazva, hogy alapmunkaidő volt leírva, a műszakok hétfőtől-vasárnapig voltak meghatározva, műszakpótlék és hétvégi/ünnepnapi pótlék nélkül, fix fizetéssel. VISZONT...: Ha a szerződésedben szereplő munkaidő felett kell bennmaradnod (túlóra), akkor azt szabadnapként jóváírhatod, vagy meghatározott túlóra %-kal kifizethetik (ez azért ritka). A munkaszerződésednek tartalmaznia kell a műszakod hosszát is a munkakörhöz kötelezően kiadandó szünetekkel együtt. Tanulmányozd át a papírt, amit aláírtál, hátha ezek is benne vannak és akkor már jobban átlátható lesz a dolog.
Napi 10.000? Ez havi szinten 220-300 ezer Ft. Nem rossz .
De elmehetsz pl.egy iskolába is takarítani, mosogatni, ott biztosan nem kell márc.15-én dolgozni,de nem is kapsz napi 10.000 Ft.ot.
Bocs, hogy nem a kérdésre válaszoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!