Nektek mi a véleményetek a nőnap, Valentin nap és a hasonló napokról?
Személy szerint én ezeket csak kifejezetten üzleti fogásnak tartom.
Például az én gondolkodásom szerint ha szeretsz valakit azt az év többi napján is ki lehet mutatni, hogy időnként veszel neki egy kis apróságot, virágot vagy elviszed vacsorázni, nem kell hozzá feltétlenül a Valentin nap.
Ilyenkor én úgy érzem rátukmálják az emberekre, hogy költsd a pénzed ajándékra. Viszont ide sorolnám a halottak napját is. Nem csak egy napon kell kimenni a temetőben és megemlékezni virággal és mécsessel,hanem bármikor kilehet menni a temetőbe és megemlékezni róluk. Én például havonta többször is kimegyek a temetőbe megemlékezni anyukámról.
A nőnapot szintén csak pénzes ünnepnek tartom, nem egy napon kell ezt se kinyilvánítani, hanem az egész évben úgy kell hozzá állni.
Így végig lehetne sorolni az ilyen megemlékezős napokat.
Nektek mi erről a véleményetek? Vagy cak én látom ezeket pénzes napoknak?
Én anyák napján nő létemre adok egy kis valamit anyukámnak mert szeretem hogy van egy olyan nap amikor ünnepelhetjük a szülőnket. Apukámnak is szoktam adni apák napján.
A valentinnapról meg a nőnapról én is úgy vélekedem mint te. Gyomorforgató olyan párokat látni (netre raknak föl képet) romantikázni akikről tudom hogy verik egymást meg 2 havonta szakítanak.
Nem kell a nőnapnak, Valentin napnak, halottak napjának azt jelenteni, hogy csak ezeken a napokon kell figyelmet fordítani azokra, akikről az ünnep szól, de önmagában azzal, hogy léteznek ezek az ünnepek, nincs gond.
Ezt a logikát alapul véve azt is lehetne mondani, hogy ne legyenek névnapok, ne ünnepeljünk születésnapokat, mert az év többi napján is szeretjük a másikat, minek kell egy külön nap arra, hogy kimutassuk?
Nem gond az, hogy van az évben egy nap, amikor a nőkre, anyákra, apákra stb. irányul a figyelem. Ez nem zárja ki, hogy más napokon is ugyanúgy szeressük őket.
Persze nyilván vannak, akik a nőnapból, Valentin napból stb. üzletet csinálnak, de ehhez nem muszáj hozzájárulni annak, akinek nincs kedve.
Szerintem nincs velük gond, ha nem kerítenek nekik túl nagy jelentőséget.
A Valentin nap alapból a házasok és az elköteleződés ünnepe és Bálint napként ismerték, ma meg minden másfél hetes tinikapcsolatot kb dugással ünnepelnek, mert jaaaaj, valentin nap van és most éppen te vagy êletem szerelmeee...
De ha a párok vesznek egymásnak egy-egy szivecskecsokit, vagy elmennek együtt valahová, vagy ilyenek, azzal szerintem nincs gond. Ünnepelni mindenki szeret. De tény és való, hogy mostanában rohadtul pênzközpontú világban élünk, és a pároknak sokszor ott kezdődik az ünneplês, hogy luxushotelbe mennek és palotában laknak. A nagy áruházak meg ezt gyönyörűen kihasználják.
A nőnap szerintem hülyeség, az is kb a pênzről szól, és lassan ott tartunk, hogy szêgyen ha valaki elfelejti.
Oké, szeretik a lányok, ha törődnek velük, így vagyunk kódolva, de ebből ekkora ünnepet csinálni finoman szólva is túlzás.
A halottak napja szerintem azért más, mert sokan év közben sz.rnak kimenni a temetőbe és/vagy a halott szeretteikre gondolni. Azoknak kell egy ilyen nap, ami ezért van, amikor el tudnak csendesedni, ha vallásosak akkor külön a halottakért imádkozni. Mondjuk mint írtad, te amúgy is foglalkozol a halott szeretteiddel, de ez sajnos nem mindenkinêl alap.
(Ezért szerintem kissé romboló a halloween. Nem azért mert jajtejóégamerikaiésmimagyarokvagyunk, hanem mert egyidőben van a halottak napjával és lassan szuperül felül fogja írni, de ez annyira nem kapcsolódik a kérdéshez.)
EREDETILEG ezek NEM az üzletröl szóltak, hanem egyzserüen csak megemlékezés volt, amit EGY SZÁL virággal ünnepeltek, nem pedig (drága) AJÁNDÉKKOKAL.
Ilyen értelemben semmivel sem rosszabbak, mint a születésnap, névnap - elvégre ezeket is ünnepeljük, pedig akiknek születésnapja/névnapja van, szintén egész évben (legalább is elméletben így kellene, hogy legyen) szeretjük. Ennek ellenére ilyenkor meg szokás köszönteni az illetöt, és aki nem teszi, azzal van általában baj.
Szóval nem magával az ilyen-olyan nappal van gond, hanem hogy a legtöbben ezt nagy ajándékozásnak fogják fel, nem pedig egy apró gesztusnak a másik felé!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!