Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Olyan utca, hely Magyarországo...

Olyan utca, hely Magyarországon ahol ünneplik a halloweent?

Figyelt kérdés

Tudtok olyan helyeket, utcákat ahol (mint Amerikában is) szokták ünnepelni a halloweent díszekkel, cukorkákkal?

Már rég kinőttem a bekopogósdiból, csak szívesen megnézném hangulatfokozásként:-)

2016. aug. 16. 09:44
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
81%

Gyakorin Halloweenről kérdést kiírni sajnos teljesen felesleges, mivel szétoffolják a hozzá nem értő, háborgó, gyűlölködők, akiknek nincs jobb dolguk...

A kérdésre válaszolva nem hiszem hogy lenne egy teljes utca ahol mindenki benne van és senki sem félti a gyerekét. Magyarországon módosult a Halloweenhez kapcsolódó szokáskör. Nálunk tökfaragás, díszítés és házi buli van inkább házi készítésű ijesztő ételekkel, esetleg szórakozó helyeken beöltözős disco.

Mi is zárt körű házi bulit tartunk minden évben, játékokkal, feladatokkal, nyereményekkel.

A mi kultúránkba így illeszthető be ez a szokás. Már csak a gyűlölködő tudatlanok gondolkodásából is látszik hogy a többség a halottak napjával keveri, fogalma nincs róla honnan ered csak valami amcsi majmolásnak elkönyveli. És mivel elöregedő a társadalmunk a többség így van vele, szóval kizárt hogy legyen olyan hely amilyet keresel.

2016. aug. 18. 00:17
 12/23 anonim ***** válasza:
93%

A halloween nem is amerikai vagy angolszász, hanem kelta pogány ünnep volt. 3 napos.

A kereszténységgel -mint sok minden más ünnepet- átalakították, a harmadik napot téve ünneppé, és elvéve a pogányságot belőle.

A wicca újpogányok persze visszahozzák a pogány szokásokat is.

Tölfaragás mindig is volt a magyar néphagyományokban, régi krónikák írtak róla még Amerika felfedezése előtt is.

A tévében is mindig mutatják a különböző vidékeken levő tökfesztiválokat, tökfaragó versenyeket. Szeptember-októberben.

De a keresztények pont akkor keresztény ünnepet ünnepelnek lassan ezer éve.

Nem hiszem, hogy a keresztény hagyományokhoz való ragaszkodás elmarasztalható lenne, mint itt előbb íta valaki.

Érdekes dolog mindenesetre, hogy majdnem ezer év után miért kéne pogány eredetű szokásokat, ünnepeket visszahozni.

Megérne egy misét az amerikai kerülőút vizsgálata is.

2016. aug. 18. 01:16
 13/23 A kérdező kommentje:

Ezért tart itt ez az ország, ahol...képtelenek vagytok elfogadni, hogy nem vagyunk egyformák, nem vagytok képesek a változásra. Hovatovább, begyepesedett brigád vagytok. Ha választhatnék, biztosan nem Magyarországra születnék legközelebb...ez egyszerűen szégyen, hogy ennyire semmibe veszitek embertársatok kérését (hogy ne offoljátok szét a kérdést), és miközben sz*rtok magasról erre, rá akarjátok erőltetni a saját akaratotokat mindenkire. Szégyen, nem csoda, hogy le vagyunk nézve. Ennyire ostobák vagytok, hogy még mindig nem veszitek észre, minden jó dolog változással, változtatással kezdődik.

A normálisan válaszolóknak köszönöm a választ, és várom a további ötleteket is!

2016. aug. 18. 12:22
 14/23 anonim ***** válasza:
59%
Maximálisan egyetértek veled a sok hülyével nem kell foglalkozni. Így, hogy vége van a nyárnak én is a Halloween-re hangolódok :) Kisebb falukban szokott lenni cukorkakéregetés meg jelmezbe bújás, de ilyen nagyobb kicicomázásról sajnos nem hallottam egyedül Pesten van töklámpás fesztivál, de ha gondolod diszisd ki a házadat és annak a környékét. :) Hozzuk divatba a Halloweent. Én horror filmezni szoktam Halloweenkor, Mindenszentekkor és Halottak napján is. Ki mit mond meg le.szarom :D
2016. aug. 19. 19:42
 15/23 anonim ***** válasza:
24%
Ja és én se ide születek, majd le újra, hanem egy normálisabb országba :)
2016. aug. 19. 19:47
 16/23 anonim ***** válasza:

Nem kötelező Mo-on elégedetlenkedni, lehet máshová menni, ahol szerinted jó.

(ha eleve nem onnan írogattok névtelenül)

2016. aug. 19. 20:07
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

#6 és #7 vagyok. Mi a francért lettem lepontozva? Na mindegy. Egyébként gyanítom, hogy az angolszász országokban is van mindenszentek, a katolilusok legalábbis biztosan megünneplik, tekintve, hogy a halloween szó az all hallows eve, azaz, mindenszentek előestéje kifejezésből származik.

Szerintem az arany középutat kellene megtalálni, és nem turbómagyarkodni, vagy épp Magyarországot utálni, hanem megtartani a saját hagyományainkat, és ez mellett nyitni az új dolgok felé, megismerni ezeket, utánajárni, és nem rögtön elutasítani.Legalábbis én így gondolom. :)

2016. aug. 20. 11:48
 18/23 anonim válasza:

A kérdésre a válasz:Nem hiszem, hogy országunkban bárhol lenne külön hely erre kijelölve.

Az, hogy valaki turbómagyar az a saját dolga, mindenki azt vallja azt tartja meg amit akar, nem terhelted rá hogy mindenki megtartsa a Halloweent...

Meg gondolom, hogy az eredeti ünnep is más volt régebben abban az országban ahonnan jött mint manapság..

Gondolom régebben komolyabb volt ma meg inkább ilyen humoros

(de javítsatok ki ha tévedek)

2016. aug. 20. 12:15
 19/23 anonim ***** válasza:
63%
#18, félreértesz, nem akarom én ráerőszakolni senkire ezt az ünnepet. Csak jó lenne, ha utánajárnának az egésznek, ugyanis fogalmuk sincs az egészről, csak annyi, amit az amcsi filmekben látnak, és rögtön mondják, hogy "fúúj, amcsi ünnep", pedig fogalmuk sincs az eredetéről. Mindenki azt ünnepel, amit akar, csak senki ne erőltesse rá a másikra a nézeteit. Ha nem érdekli a téma, minek jött ide, szétoffolni a kérdést, igazán görgethetne tovább. Amit én az előbb leírtam, az a saját nézetem. :)
2016. aug. 20. 15:31
 20/23 anonim válasza:
Győrszentivánon a kertvárosba néha szoktak :)
2016. szept. 12. 19:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!