Hogy zajlik egy esküvői abban az esetben ha a pár már régóta együtt el és egy közös gyerekük is van?
én ahogyan látom az ismerettségi körben, az az általános,hogy a felek együtt élnek az esküvő előtt. legalábbis én alig tudok olyat mondani,ahol esküvő után költöznek össze.
emiatt tényleg sok hagyománynak nincsen sok értelme.. de ennyi erővel a fehér ruhának nincsen értelme,hiszen hányan mennek szűzen férjhez?
én úgy gondolom,hogy minden pár maga dönti el,hogy milyen hagyományokat tartanak, mit pedig nem. sokan már vőfényt sem hívnak és templomi esküvő sincs. mindenki maga tudja!
"A fehér ruhánál középkoribb hagyomány nincs is."
Főleg hogy Viktória királynő 1840-es esküvője hatására jelent egyáltalán meg :D
@5:
Pörgessük vissza az időt mondjuk néhány ezer évvel. És vizsgáljuk meg a szüzesség társadalmi szerepét: A szüzesség fogalma a kőkorszakig vezethető vissza. Egy biológiai probléma miatt amire tévés sorozatok birodalma épült. Az apasági tesztre. Több ezer éve nem létezett fogamzásgátlás. Ráadásul a férfiak irányítottak mindent. Ingatlan, élelmezés, szállás, öltözködés. Így a szüzesség volt a bizonyítéka a férfiak számára, hogy ő ejtette teherbe a nőt. A történelemben a szüzesség, sok pénzt hozott apucinak. Akinek szűz lány volt a birtokában, ahhoz sereglettek a férfiak, akik feleségül akarták "venni" a nőt. És az apucinak szépen perkáltak egy rakás pénzt, hogy övéké lehess a leendő gyermekeinek törvényes anyja.
A történelmi események visszhangja még ma is itt zsong. Nem csak az egész "szüzesség elvesztése" mizéria, hanem amikor oltár elé vonul egy nő, hogy feleségül vegyék, és az apja férjhez adja, akkor a nő egy fehér ruhát visel, mert a szüzesség maga a "tisztaság" jele.
Mindenkinek meg van erről a véleménye. Enyém az, hogy "barbár szokás", másé azt, hogy "jaj meseszép leszek", megint más keresi a helyesírási hibákat, mert önálló véleménye nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!