Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Őszintén! A karácsonyt vagy a...

Őszintén! A karácsonyt vagy a szilvesztert szeretitek jobban?

Figyelt kérdés

1.Miért?

2.Melyiket hogy ünneplitek?(ünnepi program)

3. Milyen ünnepi ételeket szoktatok enni?

4.Milyen filmeket szoktatok nézni?

5. Milyen zenéket szoktatok hallgatni?

6. Hány "csapat" rokonaitok szokott a karácsony és/vagy szilveszter folyamán?

7.A szilvesztert/karácsonyt otthon töltitek?

Nem muszáj minden kérdést megválaszolni, csak amit gondoltok ;)

A válaszokat előre is köszönöm! :D

2015. dec. 26. 14:14
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Egyiket sem igazán szeretem, mert előtte megy a sütés főzés-mifene, nincs nyugta az embernek. Az idei volt a csúcs a karácsonyból, bár az előző éveket sem szerettem. Rokonok beállítottak huszonharmadikán, ajándékot hoztak, majd ők is kaptak ajándékot. A gyerek ránézett az anyjára, majd közölte hogy oké, most már mehetünk haza (mindezt persze kopasz, díszítetlen fa mellett, mert egy nappal korábban kell jönni a megbeszéltnél.) Kegyetlenül lelombozott a szitu, nem is akartam utána már fát díszíteni. Aztán rájöttem hogy én nem is a karácsonyt, hanem a harácsonyt utálom. Vagy inkább azt hogy egyre többnek arról szól a karácsony hogy hoztam ajándékot, add ide amit te vettél, aztán csók a családnak. Semmi családi vacsi, történet mesélés, semmi kedves-közös emlék felidézés .Azért fát díszítettem a családnak végül, de nem volt az igazi semmi ezután. Jövőre megkérem a kedves rokonokat hogy ünnepeljenek otthon ha csak az ajándékért jönnek.
2015. dec. 27. 22:09
 12/13 anonim válasza:

A karácsonyt szeretem jobban.😊

1.Mert nekem sokkal hangulatosabb,együtt van a család,a szilveszter számomra egy nagy nulla,mert a lerészegedésről meg ilyen szarságokról szól.:)

2.24-e mamáméknál:vacsora,ajándékozás,beszélgetés,25-e nálunk:ugyanez mint 24-én csak nincs ajándékozás mert az már megvolt 24-én:),26-pihenés otthon

3.Húsleves,töltöttkáposzta,sült húsok mellé köret,sütik.

4.Reszkessetek betörők,meg ilyenek:)

5.Sok sok karácsonyi zenét(mondjuk ez egyértelmű:>)

6.Megyünk 3-an(apa,anya,én) mamámékhoz,ahol szintén hárman vannak(keresztapám,mamám,tatám)

7.A karit otthon is meg vendégségben is,a szilveszter meg attól függ

:)

2022. nov. 1. 22:54
 13/13 anonim ***** válasza:

Őszintén? Egyiket se szeretem. Na, jó. A karácsony elmegy, de nem az igazi mivel külföldön élek, a munkahelyem nem ad ki szabadságokat a karácsonyi időszakban, mert akkor senki sem maradna benn dolgozni, csak az az egy-két muszlim. (Fun fact, ők szabadságolnak Ramadánkor, de ez az ő dolguk, nem az enyém.)

1. A karácsonyt gyerekkoromban szerettem, mert összegyűlt a család, a sok unokatesó, és rengeteget játszottunk kint is, bent is, este meg mesefilmeket néztünk és rengeteg csokit, szaloncukrot megettünk. Felnőttként más. Ajándékozni mondjuk szeretek, szóval erre jó alkalom, és kevésbé fura, hogy ha mondjuk beviszek melóba egy doboz csokit vagy tálca süteményt. A karácsonyi zenét nem szeretem, legalábbis ezeket a tucatzenéket semmiképp. A Szilvesztert rühellem. Gyerekként az is jó volt, mert megengedték, hogy fenn maradjunk, vagy inkább nem zavartak korán ágyba. És a gyerekpezsgőzés is megadta a hangulatot, hogy nézd, mi is pezsgőzünk. Aztán voltam pár buliban, nem mondom, hogy nem volt közte pár kifejezetten jó, de én alapvetően hamar kidőlök ital nélkül is, ez számomra mindig kellemetlen volt, hogy folyton elnézést kellett kérnem, amiért hajnali egykor már álmos voltam. Mostanában meg legszívesebben átaludnám (33 vagyok). Az elmúlt két évben vendéglátásban dolgozom, és ilyenkor kifejezetten kérem, hogy tegyenek be Szilveszter estére dolgozni, otthon úgysem tudnék aludni, akkor már hasznosan akarom eltölteni ezt az időt.

2.A Karácsonyt én 21-én kezdem ünnepelni, és újabban december közepén már feldíszítem a fát, a lakást. (Gyerekkoromban csak Szenteste díszítettünk.) A fát macskabiztossá teszem, ez fontos, se gyertya, se semmi, ami magától tüzet foghat vagy apró szilánkosra törhet. 21-én gyertyafényben szoktunk kelta és viking télközépünnepes zenét hallgatni. 24-én napközben megfőzök, kivéve, ha dolgozom,mert akkor előző nap, és akkor csak felmelegítem. Ilyenkor klasszikus, 20-as, 30-as, 40-es évekbeli karácsonyi zenét hallgatunk. Másnap reggel ajandekozunk, mert a párom brit, meg amúgy is Walesben élünk. Délután átmegyünk a szüleihez, és másnapig maradunk, kivéve, ha aznap valamelyikünk reggeles. (Itt csak 25-én van zárva minden.)

3. Én kacsát szoktam sütni, almával meg dióval, de egyébként minden évben mást. Halat sosem, mert hozzánk közel nem igazán lehet sügéren és lazacon kívül mást kapni. A desszert aprósütemény meg sült gesztenye, és likőr.

Szilveszterkor veszek bécsi virslit, bár mindig körülményes a beszerzése. A párom nem eszi meg, csak az angolkolbászt. Így áttértem a lencsés egytálételre. Olyan, mint a chilis bab, csak lencsével. Pezsgőt én nem iszok.

4.Az épp aktuális Netflix sorozatot

5. Ezt már fent leírtam. Szilveszterkor kényszerből minden vacakot.

6. ?

7. Ezt is kifejtettem.

2022. nov. 2. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!