1/7 anonim válasza:
Ma este.
Október 31: Halloween
November 1: Mindenszentek
November 2: Halottak napja
2/7 anonim válasza:
Magyarországon NINCS Halloween.
1-je Mindenszentek, 2-a halottak napja.
3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm
2015. okt. 31. 08:51
4/7 anonim válasza:
Magyarországon az van, amit tartasz...
A mindenszentek, a karácsony, húsvét, szilveszter se éppen egy ősi magyar ünnep...
Miért zavar téged, ha valaki a csokor keresztény ünnep közé felvesz egy kelta ünnepet is?
5/7 anonim válasza:
Igen, ma este van. Holnap mindenszentek lesz, ami a megdicsőült egyház ünnepe, örömünnep, nem a temetőjárós nap lenne, halottak napja másodika, csak mivel az már munkanap, ezért mindenszentekkor járnak sokan a temetőbe, a kettő neve ezért magyarországon egybeforrt, és sokan nem is tudják, hogy akkor mi hogy van. Egy teljes nap van halloween és halottak napja között, és ha valaki szeretné ünnepelni, mért ne tehetné meg? Van aki nem ünnepli, más meg igen, de ez még nem zárja ki azt, hogy másnap, vagy egy nap múlva kimenjen a temetőbe. Mindenki azt ünnepel, amit akar. :)
6/7 Titusztitusz válasza:
Ma este van...Bár régebben énis viszolyogtam ettöl a "külföldröl importált" szokástol, de mára már megbékéltem vele, és jó dolognak tartom ezt az újfajta népszokást, vagy ünnepet...Megvan ennek az időszaknak a sajátos hangulata, éshát már nekem is szokatlan lenne a mostani időszak töklámpák, és a gyerekek esti "halloween bulija" nélkül...(Ezt csak azért írtam le, mert olvastam fentebb, hogy többen kikeltek ezen újfajta népszokás ellen...)
7/7 A kérdező kommentje:
mindenkinek köszönöm a válaszát de neked sir butcher neked külön köszönök ugyanis ki áltál ez mellett!!!!!!!!!!!!!
2015. nov. 7. 09:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!