Augusztus 20-at mondanám én is, a többi alapvetően nem egy örömteli nap, augusztus 20. felhőtlenebb.
2015. szept. 21. 14:18
12/30 anonim válasza:
Mitől lesz egy ünnep nagy? Történelmi szemszögből? Résztvevők szempontjából? Ünneplők szempontjából? Elterjedését tekintve??
2015. szept. 21. 19:23
13/30 anonim válasza:
"Február 13. (Budapest felszabadítása,1944) "
És 44-ben mi a jó fene alól szabadították fel Budapestet? Ha 45-re gondolsz, akkor már az sem ünnep, elég régóta, már nem ünnepeljük a másik megszállót.
Amúgy 3 nemzeti ünnepe van Magyarországnak: március 15 (48-as forradalom), október 23 (harmadik magyar köztársaság, 56-os forradalom) és a fő ünnep augusztus 20 (államalapítás).
Egyébként a kérdező azt kérdezte hogy: "melyik a legnagyobb magyar ünnep? "
Nem pedig azt hogy milyen ünnepet ünnepelünk. :D
2015. szept. 22. 18:10
16/30 DrFaktor válasza:
Ha a kérdés arra vonatkozik, melyik az az ünnep, ami a magyarom körében a legjelentősebbnek számít, úgy első helyen a karácsonyt mondanám. Ha arra vonatkozik, hogy melyik a legnagyobb magyar vonatkozású ünnep, akkor szerintem március 15
2015. szept. 24. 10:02
17/30 Tom Benko válasza:
Ha már a forradalmak közül kell választani, akkor nekem inkább március 27. Augusztus 20. is rendben lenne, ha tisztán állami ünnep bírna maradni.
2015. szept. 24. 13:40
18/30 anonim válasza:
Mindenki mást tart a „legnagyobb”-nak. Ez így is van jól, mert nem vagyunk, nem is lehetünk egyformák. A lényeg, hogy tudjunk békében ünnepelni.
2015. szept. 24. 14:47
19/30 anonim válasza:
"Ha már a forradalmak közül kell választani, akkor nekem inkább március 27. Augusztus 20. is rendben lenne, ha tisztán állami ünnep bírna maradni."
Lehet én vagyok műveletlen, de március 27-én milyen magyar vonatkozású forradalom volt?
2015. szept. 24. 18:03
20/30 Tom Benko válasza:
@19: II. Rákóczi Ferenc fejedelem születésnapja. Azé az emberé, aki az utolsó olyan forradalmat robbantotta ki a mai napig, ami eredményeket tudott felmutatni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!