Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Mikor jön be Magyarországra a...

Ludy kérdése:

Mikor jön be Magyarországra a Halloween?

Figyelt kérdés
2013. okt. 24. 20:30
1 2 3
 21/25 zabmester válasza:
68%

Már bejött, ne aggódj :) Az, hogy pár maradi hőzöng miatta, az ne zavarjon. Te se zavarod őket azzal, hogy bulizol, ők sem zavarnak téged azzal, hogy nyenyegnek, hacsak oda nem figyelsz rájuk, de azt meg felesleges.

Manapság a legtöbb szórakozóhelyen már rendeznek halloween-bulikat október 31-én, házibulit szintén sokan tartanak ilyenkor, na meg te is tarthatsz, ha meghívod a barátaidat, nem fognak hülyén nézni, hogy ezzel mit akarsz, ők is tisztában vannak vele, hogy mi van ilyenkor, úgyhogy a köztudatban már rég benne van a halloween Magyarországon is.

2013. okt. 26. 10:09
 22/25 anonim ***** válasza:
37%

"Már bejött, ne aggódj :) Az, hogy pár maradi hőzöng miatta, az ne zavarjon. Te se zavarod őket azzal, hogy bulizol, ők sem zavarnak téged azzal, hogy nyenyegnek, hacsak oda nem figyelsz rájuk, de azt meg felesleges.

Manapság a legtöbb szórakozóhelyen már rendeznek halloween-bulikat október 31-én, házibulit szintén sokan tartanak ilyenkor, na meg te is tarthatsz, ha meghívod a barátaidat, nem fognak hülyén nézni, hogy ezzel mit akarsz, ők is tisztában vannak vele, hogy mi van ilyenkor, úgyhogy a köztudatban már rég benne van a halloween Magyarországon is."

Az a gond, hogy a "jelmezben bulizás" az nem egyenlő a halloweennel. Konkrétan semmi köze sincs hozzá. Ez inkább olyan mint a farsang, ott buliznak az emberek jelmezben. Csak hát kicsit eltolódott időben. Ez amit te elképzelsz halloweennek, nem az, hanem valami hibrid.

2013. okt. 26. 16:39
 23/25 anonim válasza:
89%

Üdv.

Rengeteg ilyen kérdést, és az arra írt válaszokat olvastam most végig, és annyi baromságot láttam mindkét oldalról, hogy az már rettenetes...

Szép dolog a nacionalizmus, a magyar értékek őrzése, de mit ártana ennek az, ha a gyerekek buliznának egyet ezen a napon? Senki nem lenne kényszerítve arra, hogy ünnepeljen, ahogyan most sincsen senki a Halottak Napjára, vagy a Mindenszentekre. (És nem mondjon senki hülyeséget, ezek nem megfelelői a Haloweennek, hanem teljesen más ünnepek. Semm közük nincs egymáshoz!)

Ateista vagyok, mióta csak az eszemet tudom, mégis kimegyek minden évben a temetőbe, hogy lerójam tiszteletemet halott rokonaim sírja felett, egy szál virág, és egy gyertya, vagy egy koszorú kíséretében. Azonban hiába teszem meg ezt mindig, nem vagyok amellett, hogy egy egész napon át mindenki búvalb*szott legyen, csak mert a rokonaik meghaltak. Nem fog rajtuk segíteni már semmi, ha szomorúak vagyunk sem, és ha boldogok sem. Miért ne legyünk hát boldogok?

Senki hitét nem szeretném megtéríteni, és most a magyar-nemmagyar viszályba sem szeretnék belefolyni, de jegyezzük már meg, hogy ami külföldről jön, az nem feltétlenül rossz. Ha ennyire az ellen vagy, ami külöldről jött, akkor dobd le minden ruhádat, melyek Kínából jöttek, kapcsold le az áramot, melyet orosz kőolajból állítunk elő, dobd el magadtól az Olaszországból származó kersztény vallást... Hoppá. Most megfogtalak?

Amikor karácsony van miért nem mondja senki, hogy nem magyar, Magyarországon tehát nincs Karácsony? Mert már hosszú ideje megtartjuk.

Eltelik egy generáció - a mostani nyugdíjas korosztály szép lassan bekerül a halott rokonok mellé a temetőbe, akik miatt annyira Haloween ellenesek, a Haloween barát fiatalság pedig felnő. A gyerekeinek továbbadja majd a Haloweent, és ekkor olyan gyorsan kezd majd terjedni, hogy 2050-2060 fele már egy magyar ember sem lesz, aki ne tudná, mi a Halloween.

Nem gondolom, hogy bárkit sikerül nekem, vagy bárki másnak meggyőzni, mindenesetre remélem hozzátehettem valamit a vitához.

2013. okt. 31. 12:26
 24/25 anonim ***** válasza:
0%
Ezzel az elmélettel csak az a gond, hogy a fiatalság (20 éves vagyok) sem tudja, hogy mi az a halloween. A beltözve bulizunk az még mindig nem halloween.
2013. okt. 31. 13:07
 25/25 anonim válasza:
0%
Majd amikor Amerikában busójárás! ;)
2013. nov. 3. 12:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!