Milyen érzés ünnepelni?
Csak azért kérdezem mert én soha nem szoktam, nincs kivel.
Milyen érzés a karácsony?
A születésnap?
Húsvét?
Nagyon kedvesek lennétek ha az összes ünnepet leírnátok, hogy zajlik, és milyen érzés... Tudom furcsa kérdés, de ez van. :) A családom nem olyan szerető, barátaim annyira nem közeliek, szerelmem meg nincsen. És csak érdeklődöm, hogy miről maradok le :)
Ez erősen szubjektív lesz.
"Milyen érzés a karácsony?"
Egy kis megállás a hétköznapokban. Együtt van a család, némi meghittség is maradt még a felnőttkorra. Nyilván az ajándékok iránti izgalom már elmúlt, az együtt töltött idő értéke megnövekedett.
Sajnos az utóbbi időben a sok teendő miatt az utolsó ajándékok beszerzése is későre maradt, így a Szenteste szinte az első pillanat, amikor igazán pihenni lehet.
A többi napon meglátogatunk néhány rokont, vannak, akikkel csak ekkor találkozunk. Közös vacsora, nasi, beszélgetés, miegymás.
"A születésnap?"
Semmi különös, mivel a család több tagjának is hasonló időszakra esik a szülinapja, elmegyünk valahová ebédelni egyet, és körbeadunk némi ajándékot. Ennek időpontja is változó, mikor mindenki ráér.
"Húsvét?"
A fűvel teli nyúlkosár keresése már a múlté, így előkészítünk mi is, a szüleim is kis nyúlkosarat, megpakolva némi csokinyuszival/tojással/stb. Aztán meglátogatjuk egymást, és mindenki átadja a maga nyulát.
Ha nem jön közbe semmi, közös sonka-reggeli is van ilyenkor, ha jó az idő, szabadtéren valahol.
"És a nyaralás milyen? Elmenni, jól érezni magadat, stb..."
Nekem inkább pihenést jelent, laza aktív kikapcsolódást, lehetőség szerint nem túl megterhelő utazással egybekötve. Ami még nagyon fontos, hogy előtte-utána legyen legalább egy nyugis félnap, hogy össze tudja szedni magát az ember.
Majdnem sírtam a kérdéseden, legszívesebben megünnepelném veled mindet. :D
A karácsonynak nincs párja, de mikor felnősz, már rég elveszett belőle valami. Utoljára gyerekkoromban volt igazán jó, most mintha az árnyéka lenne. Én nem érzem azt a családias hangulatot meg több szeretetet, de a karácsony hangulata csodás.
A születésnapok teljesen átlagos napok. A sajátjaimat kifejezetten utálom
A húsvétot se szeretem, feleslegesnek érzem, idegesít a locsolkodás (már aki még csinálja) meg az egész hangulat
A nyaralás... életem értelme minél több helyet látni, meg kirándulni meg hasonlók. DE az egyedül is ugyanolyan jó lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!