Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Mi a véleményed a melegfelvonu...

Mi a véleményed a melegfelvonulásról?

Figyelt kérdés

Nekem, melegként az, hogy nincs értelme a melegfelvonulásnak. Ennyi erővel heteroszexuálisok felvonulása is lehetne... Ez magánügy. Nem vagyunk különbnek a heteroszexuálisoktól, ugyanolyan emberek vagyunk s a problémáink is ugyanazok...

Továbbá: a melegfelvonulás a melegellenesség egyik forrása, tehát, épp az ellenkezőjét érik vele el...

Kíváncsian várom a véleményeket!

2013. máj. 12. 12:47
1 2 3
 11/26 anonim válasza:
79%
provokálni csak azt lehet, aki nem fogadja el a melegeket, aki elfogadja, azt hidegen hagyja. ha nem lenne felvonulás, akkor hogyan lehetne az egyenlőségért küzdeni? ha úgy teszünk, mintha nem lehnének melegek, az nekik nem jó. a Sziget fesztivál több hétre lefoglalja a hajógyári szigetet, az ellen miért nem szólal fel senki?
2013. máj. 12. 19:08
 12/26 anonim ***** válasza:
74%
Hidegen hagy.
2013. máj. 12. 20:04
 13/26 anonim válasza:
100%

„ Nekem, melegként az, hogy nincs értelme a melegfelvonulásnak. Ennyi erővel heteroszexuálisok felvonulása is lehetne... „

Én se vagyok felvonulás párti, de kicsit sértőnek érzem, hogy lényegében véded a heterókat, hogy bezzeg ők nem vonulnak fel, holott az egész életük egy felvonulás. Nekik szabad az utcán csókolózni, kézen fogva sétálni stb. Innentől kezdve minden heteró, aki ezeket csinálja, az hirdeti is a szexualitását. Szóval nem igaz, hogy a heteróknak nincs felvonulásuk. Mellesleg olyan heteróról nem hallottam, akiről ne tudná a környezete, hogy heteró, ellenben nagyon sok meleg titkolja saját magát.

Bár én se mennék ki felvonulni, de ha csak az átlag normális melegek mennének ki, akkor teljesen más külsőt kapna a dolog.

Ezen a videón kicsit meglepődtem mikor megnéztem, mert semmi provokatívat sem láttam benne. Persze ez nem jelenti, hogy nincsenek radikálisan viselkedő alakok a felvonuláson, csak valahogy őket egyszerűbb bemutatni, hiszen rájuk felfigyelnek. A békésen sétálókra pedig nem, hiába ők vannak többen.

http://www.youtube.com/watch?v=EtTTpUsxaXI

23 meleg F.

2013. máj. 13. 11:33
 14/26 anonim válasza:
100%
De amúgy hülyék vagytok. Felesleges felvonulni. El vagyunk fogadva. (lásd RTL klub + éjjel-nappal Budapest) Felesleges a felvonulás. Ezzel csak az ellenszenvet váltunk ki. Teljesen egyet értek veled, minél többször lesz ez a dolog, annál elfogadhatatlanabbá válik ez az egész, mert akik felvonulnak nem tudnak viselkedni. Örüljenek neki, hogy a családtagjaik elfogadják olyannak őket amilyen.. a többi meg úgy is alakulna magától ha hagynák, és nem erőltetnék folyton..
2013. máj. 13. 13:28
 15/26 anonim válasza:
100%

A meleg felvonulás nemcsak az egyenlő bánásmódért és az egyenlő jogokért van. Ez egy megemlékezés is:

[link]

Amerikában és Nyugat Európában sem voltak ennyire elfogadóak a melegekkel, mikor az első felvonulások voltak. Amikor a négerek és a nők vonultak az utcára egyenjogúságukért őket is sokan támadták emiatt. A felvonulásoknak nem ma van eredménye, nem mi látjuk a hasznát, hanem a következő generációk. Mint ahogy az 1969-es Stonewall lázadásnak is mára ért be a gyümölcse Amerikában.

Igaz, provokáció, de ezenkívül mi az ami eljut a nagyközönséghez a melegekkel kapcsolatban? Pedig rengeteg vonalon küzdenek az elfogadásért. Akit nem érint, az nem akar ezzel foglalkozni. Miért is tenné? Az afrikai éhezőkkel sem foglalkozunk addig, amíg a csont soványra lefogyott puffadt hasú éhező fekete gyerekek képeit az orrunk alá nem tolják. Az nem provokáció?

2013. máj. 14. 11:53
 16/26 anonim válasza:
100%
100%-ban egyet értek a kérdezővel,és jó látni hogy nem minden meleg "díszb*zi".
2013. máj. 21. 19:54
 17/26 A kérdező kommentje:

Én is örömmel látom, hogy többen hasonlóan gondolják! :)

gyakorikerdesek.hu FOREVER!!!

2013. máj. 23. 18:13
 18/26 anonim válasza:
93%

A melegfelvonulásnak itthon - nem olyan formában, ahogy szokták - lenne értelme. Arra gondolok, hogy transzparensekkel mennek és nem polgárpukkasztóan jelennek meg.

Mellesleg például a sokak számára nagy katolikus Spanyolországban sokkal durvább felvonulások vannak, ott az emberek le se sz*rják, hogy felvonulnak, inkább bulinak tekintik.

Ez a felvonulás azért kell, hogy azért felhívják az emberek figyelmét, hogy igen is melegek, leszbikusok köztünk élnek. Akármennyire nem akarnak egyesek erről tudomást venni, hogy "jaj már megint a h.ülye b.uzik" , igenis sok ember érintett ebben a dologban.

Tudjuk jól, hogy sok bántalmazást, szidalmazást kapnak és legtöbbször a családjuk is elutasítók velük szemben. A munkahelyükön legtöbbjüknek titkolniuk kell a valóságot, mert adott esetben ki is rúgnák emiatt.

Erre mondja mindenki "ez mindenkinek a magánügye" , "minek reklámozza, hogy b.uzi".

Nos erről annyit, hogy ez a legálszentebb hozzáállás. Nem foglalkozunk mások magánéletével, de azért mindig a legelső amit megkérdezünk, van-e kapcsolatod. Ha valaki meg olyan másnak tűnik, már egyből b.uzizzák a háta mögött, erről ennyit. Az, hogy én mondjuk a barátaim és családom előtt felvállalom hogy meleg vagyok, az nem reklámozás. Akkor lenne az, ha pl. a Nyugatin hangosbemondón üvölteném hogy "meleg vagyok".

Szóval ezt a magánügy dolgot, nem lehet ennyivel elintézni.

Mondom, én nem értek azzal egyet, hogy ezt a felvonulást vonaglással tartsák meg. Ugyanakkor nagyon sokáig senki nem foglalkozott ezzel, hogy felvonulás van (kb. 10 évig), csak azóta foglalkoznak ezzel, amióta az embereket hergeli ezzel a média.

Kérdezőnek: Lehet hogy te úgy gondol és én is, hogy ugyanolyan emberek vagyunk, mint a heterók, de a többség nem így gondolja. Minket nem vesz mindenki emberszámba. A problémák meg nem teljesen ugyanazok.

Javíts ki, ha tévedek, de én úgy gondolom, te teljesen normálisnak tartod, hogy a melegeknek titkolózniuk kell.

Ha megvan a lehetőség rá, akkor akikben nagyon megbízol és szeretnek nekik el lehet mondani.

22/F

2013. jún. 2. 14:55
 19/26 anonim válasza:
94%

előző vagyok:

"De amúgy hülyék vagytok. Felesleges felvonulni. El vagyunk fogadva. (lásd RTL klub + éjjel-nappal Budapest) Felesleges a felvonulás. Ezzel csak az ellenszenvet váltunk ki. Teljesen egyet értek veled, minél többször lesz ez a dolog, annál elfogadhatatlanabbá válik ez az egész, mert akik felvonulnak nem tudnak viselkedni. Örüljenek neki, hogy a családtagjaik elfogadják olyannak őket amilyen.. a többi meg úgy is alakulna magától ha hagynák, és nem erőltetnék folyton.."

Bocs, de ez úgy h.ülyeség, ahogy van. Azért mert az Éjjel-Nappal Budapestenben betesznek egy leszbikus szálat, az nem az egyenlőségről szól, hanem arról, hogy a hetero pasik álló bréjükkel nézzék a műsort.

Nem attól válik elfogadhatatlanná a melegség képe hogy felvonulunk, hanem hogy ellenük úszítanak bizonyos médiumok és a botrányos, kirívó embereket teszik bele a híradásokba. Emberek ébredjetek! Ez is csak agymosás. Ha békésen, hétköznapian kinéző emberek vonulnak fel, az senkit nem érdekel, ha viszont extrém, kirívó dolgokat mutatnak, annak van nézettsége, ennyi. Emiatt ítélnek el minket.

Az hogy évente egy napon van ilyen felvonulás nem erőltetés. Nem folyik ez a csapból. De igen, a struccpolitika mindig egyszerűbb, mint a valósággal szembesülni.

2013. jún. 2. 15:07
 20/26 anonim válasza:
90%

"Arra gondolok, hogy transzparensekkel mennek és nem polgárpukkasztóan jelennek meg."

Pont ez történik. Csak az emberek erre nem kíváncsiak. Ha nincs semmi érdekes akkor bevágnak a felvonulásról szóló hírekbe pár évvel ezelőtt, meg külföldi képeket.

Egyébként, meg mi polgár pukkasztó? Ha másságról van szó, elég alacsony az emberek ingerküszöbe. Ilyenkor felháborodva eltakarják a gyerekeik szemét. Viszont, ha dől a vér és tombol a erőszak, az nem gond. Inkább a gyilkosságot és gyűlölködést tanulja meg az a gyerek, mint azt, hogy szeretni sokféleképpen lehet.

2013. jún. 2. 21:42
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!