Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Az ünnepek elteltével nem...

Az ünnepek elteltével nem éreztek ürességet? Hogyan, , dolgozzátok fel"?

Figyelt kérdés
2013. jan. 1. 21:30
1 2
 11/18 anonim válasza:
100%
Nem nagyon értem az egészet. Én 39 éves vagyok, egyedül nevelem a 3 éves lányomat, az ünnepek felét teljesen egyedül töltöttem, mert ugye a lányom az apukájánál volt. December 25.-én volt a születésnapom. Egyikre se kaptam ajándékot senkitől, nálunk felnőtteknek nem ajándékozunk már, sőt, az idén nem is találkoztam senkivel családomból, egyéb okok miatt, mégsem vagyok depressziós. Az élet, minden nehézség ellenére rengeteg szépséget tartogat. Érdekes tény, de csupán nézőpont kérdése, hogy az adott szituációkat hogyan éljük meg. Én szeretek élni, pedig van gondom elég, de valahogy olyan jó. :) A karácsony elmúltával nekem nem múlik el még az ünnepi hangulatom, és ürességet nem érzek, mert a tartalmat én adom az életemnek, nem más.
2013. jan. 4. 13:32
 12/18 anonim válasza:
100%
NEM. Én jól érzem magam mindig.
2013. jan. 5. 10:57
 13/18 Simonida válasza:
100%
Sajnos a legszebb ünnepek télen vannak! Erre mindenki készül és nem éli meg a tél igazi arcát csak miután elmúlnak az ünnepek! Akkor látszik csak igazán milyen szürkék a téli hónapok. Ez kedvtelenséghez, depresszióhoz vezet! Egyetlen megoldás várni a nyarat úgy, mint októberben a karácsonyt!
2013. jan. 6. 10:43
 14/18 Csonka Rita válasza:

Igen egy kicsit én is depis lettem karácsony előtt, alatt, és után is.

Az egyedüllét okozta tán ezt vagy a kilátástalanság, az új év eljövetele (amiben most már igencsak benne vagyunk)hogy tiszta lappal kezdjünk és ne okozzunk ismét csalódást magunknak...

Szerintem az emberek 50%-a az egyedüllét miatt válik depresszióssá az ünnepek alatt.

2013. jan. 6. 13:03
 15/18 anonim válasza:
Nekem annyira zsúfolt volt, hogy elmenekültem...
2013. jan. 6. 21:49
 16/18 anonim válasza:
77%

nekem is kedvencem a karácsony, de ha nem lenne ekkora "luk" két ünnep között, már nem is éreznéd, hogy ez egy ÜNNEP. Készülj a Húsvétra. Az is gyönyörű, és ha el kezdesz vele mélyebben foglalkozni, rá fogsz jönni, hogy ugyanolyan szép megünnepelni a tavaszt..., és tudsz bele vinni mást is mint eddig. Ha már most gyűjtesz recepteket, utána jársz, hogy mi is a Húsvét, milyen "rákészüléssel" jár, hova érdemes menni, pl vidékre húsvéti ünnepség-sorozatokra.... Hogy kikkel beszélsz meg egy jó kis böjt utáni sonka-bontást, megszereted a Húsvétot is. Én ugyanúgy feldíszítem a lakást ilyenkor... és hozzá még hideg sincs :-). Ezzel csak azt akartam mondani, hogy az "ünnep" benned van. Hogy melyiket teszed ünnepélyessé, rajtad áll. Én pl nagyon szeretem a január elsejéket. Amikor még alszik a város, és csak te vagy friss, nagy séta a maradék konfettik között, utána egy kis csendes ebéd, Újévi koncert, nekem ez a teljes felszabadultság érzet.Szeresd a hétköznapokat....szívemből kívánom! :-)

Kelj fel minden reggel úgy, hogy bármilyen nehezedre esik mosolyogj, és ezt gyakorold amíg automatikussá nem válik. :-)

2013. jan. 7. 11:17
 17/18 A kérdező kommentje:

Nálunk hullott a hó is, az is rátett egy lapáttal a ,,jókedvemre".

Köszönöm a válaszokat,próbálok a tanulásra koncentrálni és esténként tornázok.Ezekkel eltelik az idő,ráadásul pozitív hatásuk is van!

Kitartást mindenkinek!:)

2013. jan. 7. 19:03
 18/18 Bánatos válasza:
100%
Én teljesen egyetértek az utolsó válaszadóval.Én is nagyon szomorú vagyok mikor vége a Karácsonynak,pár napja most is szomorkodtam,nehezemre esett leszedni a fát,azzal már tényleg vége.De miközben szedegettem le a díszeket,egy kicsit fel is vidultam,mert épp az jutott nekem is eszembe,hogy innentől lehet készülődni a húsvétra,a tavaszra,mégha most olyan messzinek is tűnik,az idő mindig olyan gyorsan elszalad,és a készülődéssel,egy kis jókedvünk is kerekedhet.A kedvenc ünnepem persze a Karácsony marad,és a kitűzött célom hogy még szebb legyen mint az idei!
2013. jan. 7. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!