Ti nem tartjátok kissé gusztustalanak a halloween erőltetését? Miért próbálják ezt is ránk tukmálni mint a Valentin napot!
Szerintem hülyeség ez a Halloween, magyarországon vagy, ünnepelj magyar ünnepeket.
De ha a mi országunk elkezdi majmolni az amerikaiakat akkor már elég szánalmas lesz.
Én csak ennyit teszek hozzá, kb ilyenek lesznek előbb vagy utóbb nálunk is csak rosszabbak.
Szerintem ezen fölösleges évődni.
Lassan tényleg több szokás kezd errefelé begyűrűzni, színesíteni a kalendáriumot.
Senki nem erőlteti, senkihez nem fognak pisztolyt hogy ünnepelje, bulizzon, Valentin-napkor sem kötelező plüssszivecskékkel, meg aranyos marhaságokkal elárasztania a nagy Ő-jét.
A Halloween az olyan, hogy ha akarod, van, ha nem akarod, nincs.
Szerintem a halottak napjára való költekezésre buzdítás gusztustalanabb, mert most kérem: minek pénzt költeni 24 órás virágokra, csicsás, színes-szagos mécsesekre? Sok pénzt. Ez nagyobb lehúzás, mert ez a.. ez a nap (szerintem nem ünnep) beleivódott az emberekbe, hogy menni kell, venni kell.
semmi se KELL.
Ráadásul, sokan hiszik, hogy Halloween és Halottak napja 1 napra esik. Hát nem, mert az előbbi okt. 31, utóbbi nov. 2. Köztük van egy nap.
Azért mert üzlet ügyanúgy mint a Valentin nap. El lehet adni a sok kacat álarcot, arcfestéket, lehet hajnalig mulatni a szórakozóhelyeken, elfogy egy csomó alkohol, cigaretta, a taxisoknak is pörög az üzlet, stb.
Az államnak pedig ez mind-mind adóbevétel.
Senki sem erőlteti, de nem értem, mi bajod azzal (vagy mi közöd hozzá), ha valaki ünnepelni akarja...
Nem kéne folyton másokat lesni, és leszólni, foglalkozzon mindenki magával.
Ha te nem akarod, ne ünnepeld, és kész.
Én azt nem értem, miért nem lehet békén hagyni és tolerálni egymást!?
Mi is faragtunk tököt, nagyon jól szórakoztunk, és nem érzem magam sznobnak.
Mondjuk a véleményetek nem érdekel, csak megjegyeztem, hogy azért elég durva ez alapján megítélni embereket.
Én meg az ilyeneket ítélem el, mint ti: begyöpösödött, bigott, mindent jobban tudó, nyervákoló "vén"emberek. (Még, ha ténylegesen nem is vagytok öregek, akkor is úgy viselkedtek!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!