Hogyan szokás esküvőben gazsiskodni?
Figyelt kérdés
Ma késő este megyünk haverokkal gazsiskodni a barátom nővérének esküvőjére, ahol a barátom a vőfély. Tehát 17-19 éves srácokkal megyünk gazsiskodni és kellenének gazsi nóták, vagy szólásmondások a gazsiskodásról. Tudom, hogy van ilyen, de a neten nem találok semmit se a "gazsiskodni" cím alatt.
Hogy is van ez a gazsiskodás? Elmondja valaki?
2012. szept. 15. 15:18
1/10 A kérdező kommentje:
Elnézést! Nem esküvőben, hanem LAKODALOMBAN!
2012. szept. 15. 15:18
2/10 anonim válasza:
Szeretném, ha kiokosítanál: mi az a gazsiskodás?
3/10 A kérdező kommentje:
Pár NEM MEGHÍVOTT legény elmegy a lakodalomba kérni ételt és italt és kajálnak, isznak.
2012. szept. 15. 16:44
4/10 anonim válasza:
Úgy kidobnak onnan mint a sicc.
5/10 anonim válasza:
Valszeg azért nem találsz róla semmit az interneten, mert most találtad ki.
6/10 anonim válasza:
Majd írd már meg,hogy sikerült-e a "gazsiskodás"! Még én sem hallottam ezt a kifejezést amúgy!
7/10 anonim válasza:
Szerintem a "hívatlanokra" gondolsz.
Éjfél tájban ált. beállít az 1-2 tagból álló társaság: a hívatlanok, szűrösök, törökök, maskarába öltözött legények, akik a bejövetelre engedélyt kapva megtáncoltatják a menyasszonyt és a lányokat, majd enni-innivalót kapnak, s eltávoznak. Helyenkint a hívatlanok seregest csődülnek össze, s ilyenkor egy nótáig való tánc jár ki nekik. Ez a hívatlanok tánca.
8/10 A kérdező kommentje:
Otthon ujra! Pontosítok! A vőfély hívott meg minket gazsinak! Kaptunk a hátsó ajtónál egy tál hurkát, fejenként 3 felest es sutemènyt meg bort. Utána behívtak minket négyunket egy kisteremben, ahol fejenként még 5 dcl borralés 4 felessel kínáltak, amit szepen el is fogadtunk. Illendoen részegen éjfélkor léptünk le naaaaagYon részegen!!!! Most már itthon vagyok. Pőrög a világ!
2012. szept. 16. 00:42
9/10 anonim válasza:
Akkor végülis minden jól alakult és sikeresen be is rúgtatok!:) Biztos jó móka volt! :D
10/10 anonim válasza:
Még nem hallottam erről, de jó szokás:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!