Hogy lehetne nagyon régi képeket szépen albumba tenni?
Nagymamámnak vannak nagyon régi fényképei, úgy 60 éves képek is, és szeretném neki albumba tenni az összeset.
Az a gond, hogy nem ugyan olyan méretűek, és az összes kezd "összepöndörödni", szóval egy hagyományos bedugós album biztosan nem lenne jó. Beragasztósra is gondoltam, de sok kép hátuljára kézzel rá van írva, hogy mikor, hol készült, kik vannak rajta, és úgy szeretném, hogy ezeket el lehessen olvasni.
Beszkennelni is próbáltam, de nem az igazi...
Van esetleg valami ötletetek, hogy hogy lehetne ezt megoldani? Létezik olyan beragasztós album, aminek átlátszóak a lapjai, akkor el lehetne olvasni a kép hátulját is.
Biztos hogy ne ragaszd be, azzal végérvnyesen tönkreteszed. Inkább ne ragaszkodj az átlátszóhoz és legyen keményoldalas album ahol mind a négy sarkot be tudod illeszteni, majd kiegyenesednek a képek.
Egyébként ha már foglalkozol a dologgal neked is jobb ha egy kalap alatt szkenneled is őket, igy megmaradnak örökre. Nem tudom mit takar hogy nem az igazi, mert már egy olcsó szkenner is be tudja tökéletesen olvasni a képeket, utána még digitálisan javitgathatod is őket ha van sérült köztük.
Szia!
Én is pont ezen ügyködöm:): Én szkenneltem rengeteg képet, sőt némelyiknek a hátoldalát is amin olyan szöveg volt. A számítógépen még javítani is lehet a képek minőségén. Én azt javaslom (amit én is teszek), hogy ezek után készíts belőle egy albumot a CEWE Fotókönyv segítségével. Szerintem nagyon jó! Én már korábban is csináltam ilyet, és nagyon jó lett! És akár ajándéknak sem utolsó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!