Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Most komolyan, mire való a...

Most komolyan, mire való a szalagavató? -_-

Figyelt kérdés
Az OFŐm már most elkezdte az előkészületeket, tehát már nagyjából van fogalmam mit várjak: a jövő első fele teljesen elúszik, mert folyton k*csög próbákra kell járni, rettentő drágán kell ronda ruhákat (szóval anyagilag is meg leszek lőve egy ideig, mert a szüleim majd mindig erre hivatkoznak majd) megvenni egy olyan estéért, amire a szüleim sem jó érzéssel ülnek be. Osztálytársaim egy része azt képzeli valamiféle hercegnő, és ő ehhez mérten várja el a bánásmódot is, a többiek valójában le vannak sz*rva. Tehát összegezve minek kell kötelezően részt venni olyasfajta buta bálokon, aminek várhatóan 0% köze lesz hozzám és mivel nem igen lennének meghívottjaim, a kutya sem kíváncsi rám, akkor miért kell az időmet és pénzemet pazarolnom. Az érettségi évében inkább valami hasznosabbal foglalkoznék. Mi célt szolgálja ez az egész?

2012. máj. 27. 18:06
 1/8 anonim válasza:
100%

Ha jól gondolom,te vagy fiú vagy,vagy legalábbis ebben a kérdésben teljesen úgy gondolkozol,mint mi.Én is (és szinte az összes fiú) így gondoltam,minden egyes pontot amit leírtál,mert szerintem gyakorlatilag így is van.És az is ismerős,hogy valakik kiköpött dívák lesznek ilyenkor néhányan meg hozzánk hasonlóan teljesen másképp állnak hozzá.Én sem szeretek sokat adni az ilyen kötelező formaságokra,és nem hiszem hogy ettől bárki antiszociális lenne,de mindenkinek joga van nemet mondani arra,hogy az ilyen társadalmilag elvárt kötelezettségeknek eleget tegyen.

Viszont arra a következtetésre jutottam,hogy valakiknek ahogy írtad,ez iszonytatóan fontos,bár már nekünk néha nevetséges mértékben.Viszont,ha nem is magadért,legalább értük tedd meg.Mi is úgy fogtuk fel a fiúkkal,hogy igazából nem is nagyon magunkért,hanem a párunkért és a közönségért táncolunk,hiszen minket annyira hidegen hagyott az egész,édesmindegy lett volna,hogy van tánc vagy nincs tánc.A tanácsom,hogy inkább vágj jó képet hozzá,és ne arra gondolj,hogy mennyire nem érdekel az és mennyi időt vesz el az egész.A frusztráló gondolatok megtelepedése helyett gondolj arra,hogy legalább másoknak örömet okozol,és túl lehet élni,hidd el.

Egyébiránt szerintem azért is érdemes részt venned rajta,hogy ne érezd magad utána számkivetettnek,hogy csak te nem voltál benne,csak rólad nem készült kép stb.

Én is az a fajta vagyok,akit nem nagyon érdekelnek az ilyen,csak tiszteletadásból megtartott szertartások,és meg is kapom miatta néha a rideg meg a magának való jelzőt,de hogy a legkisebb mértékben kínozzon,ahhoz ha nem is pozitívan de legalább semlegesen kell hozzáállni.

2012. máj. 27. 18:33
 2/8 A kérdező kommentje:
Lány vagyok
2012. máj. 27. 18:37
 3/8 anonim válasza:
100%

"Hogy honnan ered a hagyomány? A legenda szerint egy selmecbányai mérnökiskola végzős hallgatóit jelölték meg szalaggal, hogy megőrizzék az iskola emlékezetét. A 19. században divattá vált, a 20. századra általánosan elterjedt, s a szalag tűzése még a 21. században is az iskolához tartozást - és egyben a felnőttkor kezdetét jelöli. Vagy a nagy buli kezdetét..."

Igazából szép dolog volt ez régen, de manapság abba a gusztustalan giccsbe ment át, amit ugye már te is ismersz... Nem így kellene ennek lennie, de a kis 18 éves kényes kis hercegnők, meg az újgazdag szüleik ezt varázsolták belőle... Szégyen, az meg pláne, hogy mekkora összegekkel jár, mikor a lényeg egy 5 filléres kis szalagocska, TE, a sulid képviselete, illetve a családod szűk köre.

Nekem tavaly volt a szalagavatóm, kiköhögtem nagy nehezen a költségeit, előtte se éreztem jól magam, közben se igazán, és le is léptem végül. :D

Sajnos ez most ilyen, de a ballagást is így fogod nagyjából megélni, pláne, ha nem tudsz már sz@rni rá, ahogy én tettem... Nekem már elegem volt, kb. örülhettek, h megfésülködtem, nem h fodrász, meg ilyenek...

Ha tudod, ne foglalkozz vele, vannak rajtad kívül úgyis kb 20-an az osztályodban, gondolom, "fontosabbnál fontosabb" emberek, szóval egyedül eleve nem lesz beleszólásod semmibe, akkor meg már minek görcsölnél rajta? Szerintem tegyél az egészre, tanulj, figyelj oda órán, meg bólogass, ha kérdeznek, és akkor nem lesz nagy gáz. Az anyagi vonzattal meg senki nem tud semmit csinálni sajnos. :S

20/L

(Forrásom: [link] )

2012. máj. 27. 18:51
 4/8 anonim ***** válasza:
71%

Miért kötelező??

Nálunk nem volt az. Aki akart és talált párt, az táncolt, aki nem, az nem. Olyanok is voltak, akik el sem jöttek.

Meg volt a hangulata a próbáknak és olyan jó érzés volt, hogy óráról órára egyre inkább összeállt a tánc. Mindig vártam, hogy valami újat tanuljunk. És a szép menyasszonyi ruhában lenni is nagyon jó érzés volt :)

2012. máj. 27. 18:56
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez hagyomány, de ma már szinte a pénzről szól mint minden más. Nekem Tavaly volt szalagavatóm vagyis tavalyi tanévbe. Nem jártam egy menő suliba osztálytársaim sem voltak valami pénzesek sőt köztük rengeteg csóró is volt sajnos. Szerencsére a mi osztályfőnökünk ez ügyben nagyon korrekt volt, és olyan műsort találtunk ki ami nem jár nagy anyagi költségekkel de lehetőleg mindenkinek legyen alkalomhoz illő öltönye ami majd jó lesz ballagáson meg érettségin is. Felkerestünk egy céget aki gyakorlatilag bagóért megcsinálta az öltönyünket és nagyon korrekt módon tehát van minősége is a dolognak. Szalag avatón meg egy osztályparódia műsort adtunk elő ahol kiparodizáltuk az órákat a tanárokat meg mindenki mást is, amihez tényleg nem kellett semmi kellék csak néhány otthoni ruha, meg egy jó szervezés és ennyi. Ezt így is meglehet oldani ha nem akartok abba belemenni hogy 10-20 vagy még ennél is több pénzt beleöljetek a dologba. Meg lehet ezt oldani kevés idő töltéssel próbák nélkül kevés pénzből is. A szalagavatóra sokan úgy gondolnak hogy táncolni kell minden áron, pedig nem hanem egy 20-30 perces műsort kell előadni. Nálunk az osztályba több lány volt mint fiú így a táncot nem tudtuk megoldani amúgy sem meg kb 5 emberen kívül senki nem ragaszkodott hozzá. Szerintem a legokosabb az lenne ha összeülnétek egy páran és beszéljétek meg a dolgot hogy akkor mi legyen, ezt elsősorban nektek kell eldöntenetek és nem az osztályfőnökötöknek.
2012. máj. 27. 19:02
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam végig kommenteket, de én is utáltam a szalagavatót. Varratni kellett ruhát, utáltam, hogy ki kell állni annyi ember elé tök fölöslegesnek éreztem az egész hajcihőt stb. Aztán mikor már élesben táncoltunk, hirtelen egész jó kedvem lett, úgyhogy viszonylag jó emlék volt. Ettől függetlenül marhaságnak tartom. Ha tényleg annyi volna, hogy ünnepélyesen feltűzik a szalagokat, oké, de ez az iparág, ami köré szerveződött: koreográfus, műköröm, báli ruha tízezrekért, testvérosztály keresése és betanítása, egyéb lófüle hülyeségek. Pfúj.
2012. máj. 27. 19:20
 7/8 anonim válasza:
100%
A mi osztályunk igencsak sajátságosan állt a dologhoz. 3-an voltunk, akiknek herótja volt még a táncikálás gondolatától is, én (szintén lány) voltam az egyetlen, aki hangot is adott ennek - onnantól kezdve én lettem a fekete bárány, úgy kerültek, mint valami leprást. Az ofő meg simán csak nem vett emberszámba. Gondolom, mondanom sem kell, hogy ezt látva a 2 másik rebellis illető fülét-farkát behúzva beállt inkább táncolni. Úgy tűnik, sulija válogatja, de azért jól gondold meg, hogy mit lépsz.
2012. máj. 29. 18:54
 8/8 anonim válasza:
Én se akartam fiúként túlzottan részvenni benne, de noszogattak osztálytársak. Végül benne voltam osztálytáncon kívül a keringőbe is, és mostmár azt mondom évek után hogy szerencsére, mert ebből is egy van, és jó volt végülis, jót szórakoztunk. Táncolni én se szeretek de kibírtam.
2012. máj. 30. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!