Nektek melyik a legmeghittebb ünnep: Húsvét vagy a Karácsony?
Nekem a Húsvét, mégpedig a következők miatt:
1., vallásilag, mert Jézus feltámadott. Nagyon megható számomra minden Húsvét, mert átélhetjük azt, amit annak idején az őskeresztények
2., ugyanúgy együtt van a család
3., éled a természet, és valóban igaz az ének: "Fényes nap! Úr adta ékes nap!"
4., általában jó idő van
5., nincs annál szebb és jobb dolog, mint amikor kinézel az ablakodon Húsvéthétfő reggelén (feltéve ha vidéki vagy), láttod a gyönyörű virágokat amiket megsüt a nap és hallod a madarak dallát
Az általam leírtak igazán megteremtik számomra Húsvét hangulatát.
Karácsonyt gyerekkoromba szerettem. Legtöbbször a csillogásról villogásról szól (a Húsvét ennél visszafoggottabb), kint tombol a tél és már du 4-kor besötétedik. Az, hogy a rádiók már november végétől a karácsonyi dalokat játszák, számomra elveszik az ünnep hangulatát. Kb. 20 éve még nem volt ez divatban.
Nekem a karácsony.
Főleg akkor hangulatos, ha esik a hó. Hónapokig tudok rá készülni (díszeket fabrikálok, ajándékokat készítek, sütiket sütök, díszítem a fát...).
Összejön a család, közös vacsora, ünnepi hangulat...
A húsvét inkább gyerekkoromban volt izgalmas, mikor a fűben csokikat kerestünk. :)
jobban szeretem a húsvétot, mert akkor nem olyan feszültek az emberek, nincs idegeskedés, nincs kötelező ajándékosztás
Jókat lehet beszélgetni a rokonokkal, a távolabbi rokonok, barátok is meglátogatnak.
Az idő is sokkal jobb.
Én nem vagyok gyakorló keresztény, ezért nálam a vallási szempontból a két ünnep egy szinten van.
Viszont egyértelmű, hogy minden más szempontot figyelembe véve számomra a Karácsony AZ ÜNNEP. A Húsvét, és minden más ünnep is teljesen elhalványul mellette, szinte jelentéktelen.
Én is hónapokig tudok készülni a karácsonyra, legalábbis lelkiekben. Imádom a hangulatát! Kinnt sötététség, jobb esetben hó is, odabent meghitt melegség, barátságok fények, gyertyaláng. Együtt a család, nincs veszekedés vagy viszálykodás. És nagyon szeretem a karácsonyi dallamokat és filmeket is, nem tehetek róla! :D
Az ajándékok engem személy szerint nem érdekelnek, mi nem ajándékozunk a családban, olyan felesleges.
Csakis a karácsony.A húsvétot nem is nagyon szoktam megtartani,egyszerűen valamiért soha nem szerettem.
Alapjáraton,mint évszak a tél áll közelebb a szívemhez. Szeretem a hóesést,a fenyőillatot,a karácsonyi csillagos eget,a sütik illatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!