Elsőáldozásra egy nagyszülőnek mennyi pénzt való adni? (11 Éves az áldozó)
Szóval pénzért elsőáldozik és bérmálkozik, nem azért, mert hisz a vallásában. És a szülők erőltetik a dolgot, mert "kapsz majd sok pénzt meg drága ajándékot, ha végigcsinálod az elsőáldozást".
Értem.
Igen, én is azt mondom, szerencsétlen gyerek 😕
"Csak mert a kereszt szüleitől laptopot kap"
És a nagyszülei még mindig annyira infantilisek, hogy abból indulnak ki, hogy mások mit hogyan csinálnak?! :-OOO :DDD
Tényleg szegény gyerek!
Egyébként a nagyszülők havi átlag jövedelme is ugyanannyi, mint a keresztszülőké?
Inkább imádkozzanak a gyerekért, hogy az összes körülmény ellenére is normális értékrendet sikerüljön kialakítania magának, mire felnő!
elsőáldozásra imakönyvet illik adni, vagy más, vallásos tárgyú könyvet (a gyerek életkorának megfelelőt, természetesen), valláshoz kapcsolódó tárgyat, pl. valami ilyesmiket:
Hogy a nagyszülő mennyi pénzt adjon? Így kell érteni a kérdést?
De miért pénzt kapjon? Kapjon egy vékony arany nyakláncot, ha lány, azt el tudja tenni egy életre emléknek, és még érték is. De egy pólyásnak laptopot, ilyet még nem hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!