Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Ünneplitek a Halloween-t vagy...

Ünneplitek a Halloween-t vagy hasonlókat?

Figyelt kérdés

2023. szept. 3. 00:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
78%
Halloween október végén van. Az ősz olyankor már egy jó ideje tart. Ha csak az őszi nap-éj egyenlőségtől számoljuk akkor is majdnem 1.5 hónap, ha szeptember legelejétől akkor 2 hónap. Én olyankor inkább már a télre készülök és a karácsonyt várom.
2023. szept. 3. 13:17
 12/20 anonim ***** válasza:
71%

6#: Szerintem nem hozható be az országba sajnos. Minden évben előkerülnek, akik kezdik, mint a 8-as válaszoló.

Nem tudom egyeseknek miért fáj, ha valakinek tetszik a Halloween. Mint írtam, én is dekorálok ilyenkor, de ettől függetlenül mindig megyünk a temetőbe is gyertyát gyújtani.

Nálunk az utcában egy kisgyerekes család elkezdte, hogy járnak beöltözve csokit gyűjteni aznap. Nagy sikere nem volt.

De a környékünkön több háznál is volt halloween buli. Viszont olyan mint külföldön sosem lesz.

2023. szept. 3. 15:47
 13/20 A kérdező kommentje:
Minél többen ünnepelnénk, annál jobban terjedne el.
2023. szept. 3. 16:05
 14/20 A kérdező kommentje:
Habár én nem követem a TikTokos trendeket, de azok is úgy jönnek be a hazánkba, hogy egyre többen kezdik el csinálni.
2023. szept. 3. 16:06
 15/20 A kérdező kommentje:
Én is hallottam sok okot, hogy miért rossz egyesek szerint a Halloween és társai, de azok jellemzően életunt emberek. Minél több dolognak kell örülni.:D
2023. szept. 3. 16:07
 16/20 anonim ***** válasza:
0%

Beöltözésre vagy akár rémisztgetésre ott a farsang.

Mi Mindenszentekkor és utána halottak napján az elhunytjainkra emlékezünk. Ha már "őszi hangulat", az év melyik más időszakának szimbolikája mutatná meg kifejezőbben az elmúlást, mint az ősz?

Megjegyzem az angolszász kultúrában mondjuk nem is Halloween környékén van olyan jellegű megemlékezés, mint nálunk halottak napján, így ott ez senkit nem zavar.

"vagy hasonlókat"

Miket pontosan?

2023. szept. 4. 12:29
 17/20 Metionin ***** válasza:
90%
Én csak a születésnapot ünneplem, semmi mást. A halloween szezont szeretem, mert az évnek csak ebben a részében lehet kapni egy csomó olyan tárgyat, ami tetszik, mert csontvázas, pókos, fekete macskás stb. és mi ilyeneket használunk hétköznap. Pl. az összes poharunk, sok tányér, gyertyatartó, bögre, tároló a halloween miatt volt egyáltalán kapható. De pl. kifejezetten dekorációs, egyszer használatos cuccot nem veszünk ilyenkor sem.
2023. szept. 15. 13:47
 18/20 anonim válasza:
0%
Sziasztok. Nem ünnepeljük, mert sátánista ünnep, mi pedig keresztyének vagyunk.
2023. szept. 28. 22:57
 19/20 anonim válasza:

Nálunk a városban van, lehet jelentkezni vendéglátónak, akik várják a beöltözött gyerekeket és szülőket.

Illetve a baráti körrel mi lassan 10 éve minden évben tartunk házibulit is.

2023. szept. 29. 15:09
 20/20 anonim ***** válasza:
Halloweeni filmek, nasik szoktak néha lenni, de különösen nem ünneplem.
2023. okt. 13. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!