Az emberek miért bulizgatnak még egy halottakról szóló ünnepen is?
Ma hol lesz buli szerinted?
Tegnap Mindenszentek napja volt, azok szentek emlékére, akik nem szerepelnek a naptárban.
Kezdjük azzal, hogy Október 31-én Angolszász országokban halloweent ünnepelne ami egyre több ország kezd átvenni. Ezzel mi a probléma? Ugyanis ezen a napon nics semilyen ünnepnap.
November 1 mindenszentek van.
November 2 halottak napja.
Nem értem az összefüggést, hogy mi a gond, mikor nem keresztezi egymást semelyik szokás, hagyomàny vagy ünnep nap.
Pontosan, ahogy az 5#-ös írja.
Az emberek nagy része tisztában sincs ennek a három ünnepnek a fogalmával, jelentésével.
A legtöbb ismerősöm is a mai napra úgy hivatkozik, hogy halottak napja.
De nem, az nem ma van, holnap lesz.
Úgyhogy ennek függvényében az is érthető, hogy okt. 31. -nek nincs köze a mi hallottak napunkhoz.
Tehát miért ne lehetne akkor bulizni ? ( mondjuk én nem szoktam )
#2 Az MA van :)
#K Ma ÜNNEP van. Mindenszentek ünnepe. Halottak napja HOLNAP lesz!
Ezt a három ünnepet jól szimbolizálja a "Mártírok" című dokumentumfilm drámája is:
1. a mártírcsinálás folyamata a "halloween",
2. a Mártír átszellemülése a "mindenszentek",
3. és végül a "kisasszony"-nak szólított főpapnő halála a "halottak napja"!
Aki nem látta a fentebb említett filmet, az feltétlenül nézze meg mihamarabb - hisz (meg)vezetőink kultúrájának legmélyebb titkait leplezi le!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!