Magyarországon lehet könyveztetni az Emine nevet vagy csak az Eminát lehet, a-val a végén?
Itt az összes anyakönyvezhető név:
Ez alapján csak az Emina adható, de lehet újakat kérvényezni.
(Csak zárójelben szeretném megjegyezni, hogy ettől függetlenül egyetértek az elsővel, nekem is rögtön Eminem jutott róla eszembe...)
Kérheted, hogy vegyék fel az adható nevek listájára.
(én amúgy elsőre hirtelen eminemnek is olvastam, nem kívánt gyerek, hogy így kicseszel vele?)
Pedig nem csapnak a hasukra. Csomó alapelvnek kell megfelelni, amikor valaki új név bejegyzését kérvényezi, ezért elég sok nevet utasítanak el minden évben. Ha viszont egy név megfelel az összes alapelvnek, akkor engedélyezik.
#9 Ezeket az alapelveket ismerem, pont ezért gondolom, hogy vannak nevek, amiket a takarítónő csempészett a listába, amíg az akadémikusok ebédelni mentek...
„Fontos szempont, hogy a kérvényezett névről egyértelműen el lehessen dönteni, hogy női vagy férfiutónévről van-e szó.”
Móka, Evra, Bjárke, Brett, Rúna, Aszmet, Réva, Regő/Rege, Gesztenye, Idril, Sarel, Rua, Szerafin. Google nélkül tessék tippelni a nemet...
„A köznévi eredetű és jelentésű fantázianevek esetében csak akkor javasoljuk a név bejegyzését, ha a név jelentése feltehetően nem lehet hátrányos a név viselőjére (pl. Csibécske, Felhő, Zápor).”
Majoranna, Manga, Vikta (latin, „legyőzött”), Galamb...
„Nem javasoljuk az olyan név bejegyzését, amely hangzásában, jelentésében a gyerek személyiségfejlődésére nézve a későbbiekben vélhetően káros lehet, amely miatt például csúfolhatják, kiközösíthetik őt.”
Orália, Pintyőke, Sas, Hős, Bérc, Torna, plusz a fentiek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!