Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Van vagy volt valami tipikusan...

Van vagy volt valami tipikusan magyar (de nem nemzeti) ünnep?

Figyelt kérdés
Olyanra gondolok ez alatt, mint például Amerikában a hálaadás, Kínában a holdújév stb. Van vagy volt (esetleg, ami már nem annyira népszerű) ilyen a magyar kultúrában? Mi volt az, milyen szokások kapcsolódtak hozzá? Ha nincs, hogyhogy nem alakult ki nálunk ilyen?

2021. máj. 29. 20:51
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Miért megint? Azt kérdeztem, hogy van-e és hogy mi az.
2021. jún. 10. 15:00
 12/20 anonim válasza:
Mondtam, hogy a regölés, de ilyen a pünkösdi lóverseny is.
2021. jún. 10. 15:02
 13/20 anonim válasza:
Amerikában a hálaadás napja nemzeti ünnep.
2021. jún. 10. 15:38
 14/20 A kérdező kommentje:

Nem, nem nemzeti ünnep, hanem inkább családi és kulturális és részben vallási ünnep. Arról szól, hogy az indiánok megsegítették a nyomorgó telepeseket, később pedig arról, hogy a farmerek hálát adtak Istennek az az évi búzáért, szőlőért, gyümölcsért, borért, zöldségért, állatokért, illetve minden terményért ezen a napon, ma meg már a közeledő óév végett az egész év szerencséiért, tanulságaiért, jó dolgaiért hálát adnak. Szerintem te a függetlenség napjával kevered, ami nyáron van.

Pünkösdi lóverseny nincs, max. pünkösdi királyválasztás.

És még mindig nem szokásokat, hanem ünnepeket kérdeztem. Azt hittem, hogy az előtte történő figyelem felhívás pontos volt.

2021. jún. 10. 15:47
 15/20 A kérdező kommentje:
*újév végett
2021. jún. 10. 15:48
 16/20 anonim válasza:
2021. jún. 10. 15:51
 17/20 A kérdező kommentje:
Ezek közül egyik sem tipikusan magyar.
2021. jún. 10. 16:37
 18/20 anonim válasza:
De a szentesi lecsó főzés napja, vagy a németek kitelepítésének napja például nem nemzeti ünnep és csak Magyarországon ünneplik őket.
2021. jún. 10. 16:48
 19/20 A kérdező kommentje:
Ok, végeztem...
2021. jún. 10. 16:50
 20/20 anonim válasza:
Ilyenek is vannak,hogy a magyar fotográfia napja, a magyar honvédség emléknapja stb.
2021. jún. 10. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!