Vegánok, március 15 alkalmából hogy oldjátok meg az ünnepi menüt a családban?
Húsvét meg Karácsony oké, ezek többnapos ünnepek, utóbbi esetében ráadásul tipikusan még rá is húz az ember néhány nap szabit, így nyilván könnyebb gondolni a vegán rokonra is, de mi a helyzet nálatok a nemzeti ünnepen?
Onnan jutott eszembe, mert nálunk én vagyok vegán, és ezúttal édesanyám - a korábbi évekkel ellentétben, tekintettel arra, hogy a Covid miatt idén jóval kisebb körben emlékeztünk - úgy döntött, hogy csak növényi alapú ünnepi ebédet készít. Bár a többi családtagnak is ízlett, kicsit hülyén éreztem magam, hogy miattam lett ekkora változás. Nálatok hogy van ilyenkor?
Nem vagyok vegán és nálunk sincs ünnepi menü de mondok pár dolgot, hátha nem ismered őket: rizs, krumpli püré, tészta, bab/borsó/tök/krumpli főzelék, zöldségleves + minden amit egy nyúl megeszik
(vagy kimentek a rétre közösen legelni :D)
Mi a hagyomanyos menu ilyenkor?
Amilyen szegenyek voltak hus tuti nem
Kicsit én is értetlenkedve olvastam ezt a kérdést. Létezik hagyományos menü márc 15-re? Nálunk sem a családban, sem a környezetemben nem ünnepli senki, viszont még olyat nem hallottam, hogy kifejezetten a forradalmat ünnepelve készítsen valaki ételt, pláne nem úgy, hogy az egész családdal ünnepelje meg ezt.
Egyébként a kérdésre válaszolva, én úgy oldom meg, mint ahogy minden más ünnepet is: készítek magamnak ételt és viszek belőle a családi ebédre/vacsorára, úgy, hogy ne csak én tudjak enni, hanem más is akinek esetleg megtetszik amit készítettem.
Ilyenről még nem is hallottam, hogy nemzeti ünnepen ünnepi ebédet kéne felszolgálni....
Mi lencsefőzeléket ettünk aznap. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!