Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Miért várják el egyes emberek,...

Miért várják el egyes emberek, hogy felköszöntsem névnapjukon és születésnapjukon?

Figyelt kérdés
Egyes emberek ezt direkt elvárják. Volt olyan, aki egyszer sorolta, hogy ki köszöntötte fel és ki nem. Ez olyan, mint a lista vezetés. Meg olyan is volt, hogy valakit rögtön nem köszöntöttem fel, és olyan furcsán elkezdi mesélni hogy xy meglepte, mert felköszöntötte. Úgy jött ki tőle, hogy köszöntsem fel. A felköszöntésnek nem szívből kellene jönnie? Miért kell erre bárkit is kötelezni?

2020. júl. 6. 23:42
 1/10 anonim ***** válasza:
44%

Udvariasságból

Egy Boldog Születésnapot kibirsz nyögni szerintem egy évben egyszer

2020. júl. 7. 03:50
 2/10 anonim ***** válasza:
54%
Egyszer kibírható egy évben.Udvariasságból,kedvességből.Viszont a gyakorlat azt mutatja nálunk is,hogy nem tartjuk meg.
2020. júl. 7. 08:55
 3/10 A kérdező kommentje:

Udvariasságnak nevezzük azt, ha valaki magától, kedvesen felköszönt vagy meglep bennünket.

De hogy lehet ezt elvárni és kierőszakolni?

Én ha kierőszakolnám valakiből, már nem esne jól.

2020. júl. 7. 10:14
 4/10 anonim ***** válasza:
94%
Nálunk anyunál van ez.Ő felköszönt valakit,akkor cserébe elvárja,hogy ő is köszöntse fel.Sorolja ő is,hogy ki nem köszöntötte fel.
2020. júl. 7. 10:19
 5/10 anonim ***** válasza:
64%

Nézd: udvariasság, kedvesség, ha felköszönti szülinapon.

Ennek megfelelően udvariatlanság, bunkóság az, ha nem. Ez utóbbi kettő meg jogosan nem esik jól az embernek

2020. júl. 7. 11:19
 6/10 A kérdező kommentje:
#5, engem sem köszönt fel mindenki, de nem vezetek listát.
2020. júl. 7. 11:58
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon rossz a memóriám ilyenekhez, Facebook-on pedig nem kapok értesítést a szülinapokról, így általában mindenkiéről megfeledkezek. Én nem tartom magam bunkónak, de lehet, hogy el kéne gondolkodnom magamon
2020. júl. 7. 20:45
 8/10 anonim ***** válasza:
82%
#extrovertált #önimádó #nárcisztikus
2020. júl. 8. 22:25
 9/10 anonim ***** válasza:
92%

A szülinapok szerintem családra tartozó események. Nem a nagy nyilvánosságra. Nekem nem is látható a szülinapom a facebookon, meg is őrülnék, ha boldog boldogtalan köszöntgetne.

Sőt, névnapomon se tudnak, mert a kommentelesi lehetőség is le van tiltva.

Ettől függetlenül privátban írnak ezren, de nem értem miért... En csak néhány jó ismerősömnek, barátnak, szomszédnak szoktam írni.

2020. júl. 9. 00:36
 10/10 anonim ***** válasza:
94%
Azért nem mindegy, hogy testvérrel/szülőről van-e szó, vagy pedig a hatszázhuszadik, tízévente egyszer látott volt osztálytársról, aki csak gyűjtené a Facebook-os köszöntéseket, mert olyan menő többezret kapni...
2020. júl. 9. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!