8. -os ballagás?!
Én bevonultam a szobámba és megsirattam, hogy lezárult életem egy szakasza :D
Hiányzik az általános sulim. <3 :(
Nálunk nincs nagy hagyománya a 8.-os ballagásnak, az enyémet sem nagyon ünnepeltük meg. A suliban is csak annyi volt, hogy az évzárón a 8.-os külön álltak, és az igazgató meg egy 7.-es diák mondtak külön pár szót nekünk címezve, illetve kaptak kitüntetést akik 8 évig példamutatóan tanultak, de amúgy csak egy része az általános évzárónak.
Nálunk elég nagy a rokonság és összetartó is, de az általános sulis ballagásra nem hívtunk meg senkit a tágabb családból, csak a szüleim és a testvérem voltak ott. Mondjuk az összes rokonunk más városban lakik, lehet hogy ha nem kell utazniuk, akkor mondjuk nagyszülőket elhívtam volna. De így szóba se került, felesleges lett volna ezért utaztatni őket.
Az évzáró után otthon a szűk családdal a szokásosnál kicsit ünnepélyesebb ebéd volt, ami annyit tesz hogy volt utána süti, desszert, stb, de egyéb ünneplés nem volt.
De mindenhol más a szokás, van ahol ez is nagy családi ünnep a rokonsággal, mint a gimis ballagás. Felénk ez nem jellemző, a többi osztálytársam sem ünnepelte nagyon.
Mondjuk ajándékot kaptam a szüleimtől, egy karórát, de ez akkor amúgy is esedékes volt, mert akkor ment tönkre az előző, szóval mindenképpen vettünk volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!