A ballagás nálatok egy vidámabb, vagy pont hogy szomorúbb ünnep? Szerintetek melyik?
Meg lehet közelíteni mind a két módon.
Egyrészt nyilván mindenki örül, hogy már milyen nagyfiú/nagylány a ballagó. Ezenkívül szerintem nincs olyan ember, aki legalább egy kicsit ne örülne annak, hogy ezt is sikeresen, jó eredményekkel teljesítette, valamint nyilván egy nagy családi és baráti mulatozás. Ekkor vannak a gratulációk, az ünnepélyek, az örvendezések.
Ugyanakkor mégiscsak egy korszak, sokszor elég hosszú, illetve meghatározó korszak véget ér (függetlenül attól, hogy általános iskola vagy gimnázium, előbbinél talán még jobban kitűnik ez, hisz itt kb. a gyermekkornak van vége). Mindenesetre az egész családnak furcsa belegondolni, hogy az elmúlt 8/4/5 év már csak emlék. Mégiscsak mindenki elmegy másfelé.
Egy biztos: a ballagás az ünnepek azon csoportjába tartozik, ami az élettel kapcsolatos, tehát nem bizonyos megtörtént eseményekhez, az év egy bizonyos időszakához, vagyis az összes különböző szintű iskolában csak egyszer van egy ember életében.
Mi a véleményetek a kérdésről?
Attól függ, kinek milyen volt a gyerekkora.
Én alig vártam, hogy végre elkerüljek otthonról, úgyhogy nekem ünnep volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!