Mennyi pénzt kéne adjak legjobb barátom 18as szülinapjára?
Őszintén... Eszembe nem jutott volna barátnak, barátnőnek szülinapra pénzt adni, mondjuk nálunk ez családban sem szokás. Ennyi idősen a legtöbb ember a következő forrásokból jut pénzhez:
- diákmunka, nyilván tanulás mellett
- anyuci/apucitól/nagymamától/ szomszéd kiskutyától zsebpènz
A diákmunkán szerzett pénzemet teljesen a sajátomnak tekintem. Szîvesen meghívom a szülinapost egy-két sörre/borra belőle, meg veszek neki valami apróságot, de mi a halálért adjam neki oda kétnapi fizetésemet csak úgy, amikor azért én dolgoztam?
A kapott zsebpénz ugyanez. Én sose kaptam, de azt érezném, hogy miért a szüleim adjanak az én barátomnak pénzt? Mi közük nekik hozzá?
Ha meg én kapnék szülinapra... Nem érteném, és az adakozó szülinapján fognám, aztán visszaadnám az összeget:D
Ha valamire gyűjt az illető, és erről én tudok, és esetleg amúgy is szokás, akkor persze más a helyzet, de nekem mindkét oldalról kellemetlen lenne. 21L
Inkább valami közös élményben gondolkodnék!!!
Mozi, színház, csúszdapart, ebédmeghívás, sütikézés.... és hasonlól!
Csak "poénból" 18 eurót.
Meg valami rendes ajándékot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!