Én vagyok a hülye, ha nem szeretem átpasszolni másnak azt az ajándékot, amit nekem szántak (még akkor sem, ha valami apróságról van szó)?
Csak mert most is éppen arról dumálgat anyám és nagymamám telefonon, hogy mennyire égő és irigy vagyok, amiért nem mondtam le az egyik doboz csokimról az évente kétszer látott 13 éves unokatesóm javára (aki egyébként nem tudta, hogy van nálam), pedig nem arról van szó, hogy olyan rohadt fontos lenne nekem, hogy én zabáljam meg, hanem arról, hogy a szomszéd nénitől kaptam, akivel nagyon jóban vagyok, és bűntudatom lenne, ha "megszabadulnék" tőle.
Tudom, hogy ez nem fontos téma, csak piti hülyeség, de már érdekelne, hogy tényleg baj van-e velem, avagy meg lehet érteni.
Ha nem ajándék csak vetted a boltban magadnak, akkor se kell odaadni senkinek.
Ha szeretnél osztozni rajta, ugyis megkínálod.
Ez még 26-án történt (valamiért azóta is téma…), szóval karácsony alkalmából lett volna szép gesztus szerintük, ha kedveskedtünk volna valamivel a legfiatalabb rokonnak. Még csak azt sem mondanám, hogy vendégségbe jöttek a nagybátyámék, mert kb. negyedórányi bájcsevej erejéig voltak nálunk, és az elsődleges céljuk az volt, hogy átvegyenek valamit, ami éppen kellett nekik. Nem számítottunk arra, hogy hozzák az unokatestvéremet is. Az volt az érv amellett, hogy adnom kéne csokit, hogy én kaptam már ettől meg amattól az ismerőstől, és van nekem elég (valószínűnek tartom, hogy az unokatesóm sem szenvedett belőle hiányt, eleve sokkal több családtagjával tartja a kapcsolatot, mint én).
Mindenesetre köszi a válaszokat, most megnyugodtam, hogy nemcsak én látom így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!