Mit ajándékoztok karácsonykor másoknak ami nem tárgy és nem kerül pénzbe?
Akkor beszéld meg a családdal.
Nálunk így van, nem vesz már mindenki mindenkinek. Nyilván a gyerekünknek veszünk meg egymásnak. De unokatesók, nagynénik, akárkik már nem. És nálunk mindenki tökre örült is. Szóval tényleg meg lehet beszélni.
Egyébként meg készülhetsz, tudsz örömet okozni pénz és tárgyak nélkül is. De ehhez tudni kéne, hogy ki vagy, kikkel ünnepelsz. Felnőtt, gyerek?
4: Igen, csak annak veszek ajándékot, akinek akarok, akit szeretek. Nem hülyeséget, nem muszájból, hanem mert jó érzés örömet okozni, így jó érzés kiválasztani, készülődni is.
Mint ahogy nem az ajándékon, úgy nem is azon múlik az ünnep szépsége, hogy ki mennyi dalt tud és mennyi díszt készített el saját kezűleg.
Együtt van a család. Nálunk ez a legfontosabb. Akikkel egyébként év közben is rendszeresen találkozunk. Tehát nem olyanok, akikkel egy évben kétszer találkozunk és szinte nem is ismerjük egymást igazán. Szeretünk együtt lenni, jól érezzük magunkat.
De mi a baj nálatok? Nem jó a hangulat?
Nálam szinte olyan, mint gyerekkoromban. Csak már nem én vagyok a gyerek. Imádunk fát díszíteni, van pár régi dísz, amik megmaradtak régről, van, ami idősebb, mint én, azokról mindig eszembe jut a gyerekkorom.
Meg vannak a kis szokásaink, hogy ki jön hozzánk, hova megyünk.
De nem csinálunk túl nagy ügyet semmiből. Meg adjuk a módját, de úgy, hogy közben nyugi legyen, ne legye idegeskedés, kapkodás.
Nálunk tényleg örült mindenki, amikor megbeszéltük, hogy ne legyen mindenki mindenkinek ajándékoz, és ugye ez nemcsak karácsonyra volt. Egyszerűen nem lehetett ennyi embernek, ilyen gyakorisággal kitalálni valami értelmeset.
Nálunk az is működik, hogy akinél van a vacsora, nem annak kell mindent csinálni. Akik mennek hozzá, azok viszik az italokat, sütit.
Szóval jó, én már várom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!