Karácsonyra miért különböző ajándékok kerülnek a fa alá, miért nem egyszerűen pénz cserél gazdát?
Mert pénzt adni személytelen, nem nézz ki jól. Plussz egy ajándékon nem mindenesetben látszik az ara. Míg a pénznél különböző összegek igen.
Karácsony különben sem az ajándékokról szól, nem egy pénzügyi tranzakció.
Tudom, mindig lepontoznak az emberek, amikor Jézus születéséről írok. Mert eredetileg erről szól az ünnep. Az Advent a várakozás időszaka, a karácsony a megváltó eljövetelének ünnepe.
S amikor megtörtént a csoda, örömükben az emberek ajándékokat adtak egymásnak.
Így volt ez nagyjából két évezreden át, s sok családban még mindig.
A vallásosság háttérbe szorulóban van, akik nem is tagadják Isten létezését, sem templomba járók.
A karácsony elvilágiasodott, a család, a szeretett ünnepe lett.
Ezzel önmagában nincs is baj. Azzal már igen, hogy sokaknak az sem, hanem csak a kényszeredett ajándékozás és unott bájolgás.
Az gyakorin is már nyár közepén megjelennek a karácsonyt várók, akiket más nem érdekel, csak az ajándék, ráadásul a pénzen vásárolt.
Ezen az alapon még igazad is van, hiszen nem a szeretett a motiváló, hanem az, hogy mindenki elvárja, hogy kapjon valamit. És olyant, ami hasznos valamilyen formában.
A nézd ezt az almát! Arról a fáról való, amit még nagyapám ültetett, s már nagyon öreg. Ez az egy termet rajta, nesze, a tiéd. Van ilyen? Nincs. Behaladsz a boltba, veszel valami marhaságot, a másik meg kínjában vigyorog, hogy jaj de klassz, köszi.
2
Ne zavarjon, hogy a Jézus születésekor a 3 királyok MÉREGDRÁGA AJáNDÉKOKAT vittek neki ...
6
Mivel tömjént, aranyat és mirhát vittek, azaz a legdrágább ajándékokat, amiket akkorban fel lehetett lelni, az a szentháromságra való utálas mellett (bár ez a három bölcs személye, de mindegy) megtestesíti azt is, hogy az AJÁNDÉKOZÁS az ünnep része.
Templomjáró katolikus vagyok, úgyhogy hagyjuk ezt a rendes hívő nem ajándékoz, mert azt hiszi, hogy az öröm az istent sérti.
Nevetséges.
6-os vagyok! Te mit szívsz?
Sehol nem írtam, nem is utaltam rá, hogy nem kell ajándékozni.
Csupán tárgyilagosan igyekeztem leírni, hogy a karácsonyi ajándékozás két évezredes szokás, ami a mai napig élő dolog.
Hogy miért nem csak a pénz cserél gazdát? Akkor annak mi értelme lenne?
- Bélám boldog karácsonyt, itt van egy 20 ezres..
(Béla átveszi, majd elővesz a zsebéből egy másik 20 ezrest)
- Drága Jolika! Neked is boldog karácsonyt, itt a 20 ezres neked is!
Szerinted ennek lenne értelme???
Vagy van rövidebb változat is
- Itt van karácsonyra egy 20 ezres Béla
=Béla megfogja majd vissza adja a pénzt.
- Neked is itt van a 20 ezres karácsonyra!
Nos ennek lenne értelme??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!