Kezdőoldal » Ünnepek » Ajándékozás » Inkább egy rossz ajándék,...

Inkább egy rossz ajándék, mint a semmilyen?

Figyelt kérdés

Van egy ismerősöm aki fogalmazzunk úgy, hogy anyagailag jól áll. (milliomos) valószínűleg rossz ajándékot veszek neki, mivel tudom róla, hogy ilyen apróságokból amit csak akart mindig megvett magának. A drágábbat pedig nem engedhetem meg magamnak kb 70-80ezer lenne amit tudom, hogy szeretne. (csak így zárójelben, kb 2 hete ismerem őt)

2 hét ismerettség után egyáltalán ,,kötelező'' venni ajándékot? (csak annyit még ehhez, hogy elég jó kapcsolatunk alakul azóta)

2018. jún. 9. 20:09
 1/8 anonim ***** válasza:
Inkább csak valamit jelképesen, ha mindenképpen akarsz valamit venni. De szerintem elég egy köszöntés is.
2018. jún. 9. 20:17
 2/8 anonim ***** válasza:
48%
2 hét után néha még az emberek nevére sem emlékszem, nem, hogy ajándék...
2018. jún. 9. 20:25
 3/8 anonim ***** válasza:
85%

Csak jelképesen vegyél valamit.

Nem tudom a nemeteket, korotokat. De édesség/ital/virág bárkinek jó.

A gesztus a fontos, nem az érték.

Vagy akár egy saját készítésű süti. Vagy meghívni egy cukrászdába.

Nem kell mindig valami nagy dolgoban gondolkodni.

Egyébként ai jól áll anyagilag, annak is lehet olcsón nagyon jó ajándékot venni.

Pl. Én egy ismerősömnek, aki szintén milliomos, kedvenc együttese egyik koncertjének a cd-jét vettem meg. Nagyon örült neki. Már csak azért is, mert jól esett neki, hogy tudtam, hogy ez a kedvence.

De még ezer ilyet ki lehet találni.

2018. jún. 9. 21:01
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Inkább a semmilyen, mint egy rossz, node miért lenne egy ajándék rossz csak azért, mert nem drága? Nekem pl. remek ajándék egy szép ceruza és jegyzetfüzet, ez van, ilyen az ízlésem :D

Ha valaki gyűjt valami apróságot, akkor is simán előfordulhat, hogy lehet neki mit adni, mert pénze lehet, hogy van, de azt az ezredik fajta valamit még nem találta meg vagy úgy gyűjti, hogy nem baj, ha több van egyből vagy mondjuk kizárólag ajándék elefántszobrokat gyűjt (a babona szerint a felemelt orrmányúak akkor hoznak szerencsét, ha nem veszed őket, hanem ajándékba kapod, jól emlékszem?)...

No persze, lehet, hogy olcsó dolgokat nem gyűjt vagy nem tudsz róla. De sokunknak prímán megfelel egy üveg ital vagy egy doboz bonbon is vagy egy nagy üveg mézbe áztatott dió, mert bár meg tudjuk venni, elfogy, azonkívül a gesztust nézzük, nem az értéket. Egy porfogónál pedig sokkal jobb.

2 hét után én senkitől nem várnék el ajándékot, igaz, később sem. Én sem ajándékozok soha, nincsenek ötleteim s nem fogom gyötörni magam, majd rossz ajándékot adni. Ilyen is van. Nem tudok róla, hogy ez bárkit zavart volna valaha, de gyerekkoromban elég ciki félreajándékozások voltak anyám és köztem, sokszor sosem használtuk a kapott hajmeresztő dolgokat... Ezért szoktam le a dologról.

De tudom, hogy sokaknál fontos az ajándékozás, ezért vagy azért... De valószínűleg nem két hét után, akkor még nem is ismered az adott személyt.

2018. jún. 10. 02:08
 5/8 anonim válasza:
Szerintem süss neki sütit/tortát. A szándék, az idő, a szereteted és az, hogy gondoltál rá többet ér :)
2018. jún. 10. 11:41
 6/8 anonim ***** válasza:
Hívd el gokartozni, vagy más élményprogramra. Ez neked se kerül olyan sokba, nem is sablonos, és még jobban megismerhetitek egymást.
2018. jún. 10. 15:09
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is inkább valamilyen közös programot találj ki.
2018. jún. 11. 00:37
 8/8 anonim ***** válasza:
2 hét ismeretseg után, amúgy nem kell ebből akkora ügyet csinálni, hiszen meg alig ismeritek egymást.
2018. jún. 11. 00:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!