Hogyan adhatnám finoman a tesóm tudtára, hogy a korához "nem méltó" ajándékokat ad?
Évről évre és ünnepről ünnepre remélem, hogy leszokik erről, de úgy tűnik nem.
15 éves fiúról van szó ( jó módú család) és minden egyes szüli-névnap-karácsonyi ajándékra egy fekete-fehéren nyomtatott lapot szoktunk kapni ajándékba, a másik tesóm meg a szüleink.
Pl: karácsonyra a kedvenc színészünk egy mikulás sapkában fekete fehéren kinyomtatva, mert színes nyomtató nincs, ráírva, hogy boldog karácsonyt.
Legutóbb névnapomra mondjuk túlteljesítette magát és egy iskolai fotót adott nekem magáról.
Ezzel szemben ő ünnepek előtt rendszeresen leadja a "rendelését" hogy ezt kér általában 10-20 ezer ft értékben. (Én meg is veszem mindig reménykedve, hogy talán hálaképpen egy tábla csokiig eljutunk most már lassan, de nem)
Legutóbb elküldte, hogy mit kér karácsonyra (nem élünk együtt egyébként) én pedig visszaküldtem neki, hogy én mit kérek (1090 ft.)
Teljesen kiakadt és egy hétig szóba sem állt velem :D
Pár napja viszont már jelezte, hogy az én ajándékom már kész.
Előre izgulok, hogy vajon Johhny Deppet kapom e kinyomtatva vagy Dwayne Johnsont?
Amikor a páromat átvittem bemutatni pont egy ünnep volt pár hónapja, akkor a kedvenc mesémről nyomtatott egy képet.
Hazafele a párom a kocsiban meg is kérdezte, hogy ezt komolyan gondolta e és, hogy ehhez nem e öreg már egy kicsit?
Itthon meg ki akarta dobni, de mondtam, hogy isten ments mert keresni fogják rajtam.
Nem rég megpróbáltam óvatosan közelíteni, hogy ha lesz barátnője, akkor a lányt azért illendő elvinni ide oda meg meglepni néha ajándékokkal amik pénzbe kerülnek. Erre ezt a választ kaptam: csak a ri.ancokat.
Szóval hallani sem akar róla, hogy saját magán kívül másra is lehet költeni 200ftot.
Én és a másik tesóm is rendszeresen adunk neki zsebpénzt amit mind számítógépes dolgokra költ.
Nem vagyok hálátlan, nem várok tőle semmi hűha dolgot, de 15 évesen úgy vélem ezeken túlléphetne, vagy tovább fejleszthetné ezeket mert én pl imádom a kreatív ajándékokat, de ezt még oda sem sorolnám. A családon is látom, hogy ők is így gondolják, de senki sem szól, nehogy összetörjék a kis lelkét. (Kivéve az anyját aki nem közös nekünk, az odáig van ezekért hogy mennyire ügyes, hogy tud képet nyomtatni, és ő totál támogatja ezt, és átadáskor még rendesen izgul is, hogy mit fogunk szólni hozzá)
Nem gondoltam, hogy 15......? és ki tudja hány éves koráig fogom pakolgatni a "rajzait".
Várjam meg amíg lesz barátnője aztán majd a lány szülinapjára tortát meg virágot nyomtat? Legyen az a pofon? Kapja családon kívül?
Hahaha ezen a színes nyomtatón jót nevettem, egyébként nem egy rossz ötlet :D Hátha felfejlesztené a kreativitását.
Egyébként nálunk mindig szokás volt, hogy mindenki vesz/ad mindenkinek, hiszen már az oviba, suliba is csináltatták az ajándékot az óvónénik meg a tanítók, hogy apunak, anyunak, tesónak karácsonyra. Így szokássá vált nálam is, tesóknál is.
Mi már a másik tesómmal felnőttek vagyunk, külön élünk, van keresetünk, így evidens, hogy ajándékozunk haza a szülőknek és nem csak tartjuk a markunk karácsonykor. Akkor pedig a kisebb tesónknak miért ne adnánk?
Igen, ő a "kicsi" ráadásként a fiú gyerek, aki jól el lett kényeztetve, aki mindig csak kapott de adnia sosem kellett, sem osztozkodnia.
Na mindegy, színes nyomtatót nem fog kapni meg ilyesmi, és én sem várok tőle igazából semmit, csak annyira közelít a barátnős téma az életkora miatt, hogy attól félek, hogy tényleg oda is nyomtat majd valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!