Kezdőoldal » Ünnepek » Ajándékozás » Mennyit kell/illik adni?

Mennyit kell/illik adni?

Figyelt kérdés
Az egyik legjobb barátnőm férjhez megy, és mindenkitől pénzt kérnek a lagzin. Még sosem voltam (felnőttként) esküvőn, így még megközelítőleg sem tudom, mennyit kellene adni. Ráadásul én nem is szerettem volna pénzt adni, soksok éve barátok vagyunk, szerintem túl személytelen, de ha ezt szeretnék, akkor tiszteletben tartom.

2017. júl. 10. 22:13
1 2 3
 21/30 anonim válasza:
71%
Hát én paraszti esküvőn voltam,egy kis húsleves töltöttkáposzta főtthús miegymás,ne bmeg már hogy 15 rugó? Hol? Mikor? Viccnek is rossz.15 rugóból 5 főre főzök olyan menüt hogy megszólal.
2017. júl. 13. 12:06
 22/30 anonim ***** válasza:
62%
Aham, persze. Aztán felébredsz, mert fizeted a szakácsot, a pincéreket akik masszív hétvégi/éjszakai pótlékot kapnak, adózol, járulékokat fizetsz, fenntartod a helyet stb... és meglepődsz, hogy jé, veszteséges vagyok...
2017. júl. 13. 12:32
 23/30 anonim válasza:
76%
Hát igen,kell a magyarnak osztrigát zabálni,meg egy konyhafőnököt bérelni 62 ezerért 1 estére...Taps taps.Dolgoztam a vendéglátó iparban,mint szakács.Haverom volt a pincér srác,egyedül 20 fős csapatot gond nélkül kiszolgált. Mi meg főztünk tálaltunk blabla 10 rongyért.Mikor 60-an "esküvő" jöttek akkor kellett még egy pincér,de a konyhán ugyan úgy 3-an voltunk,gondnélkül ment minden,15-öt kaptunk fejenként,75 ezer...a hely kaja plusz 160 volt plussz tulaj zenélt ingyen cakon pakk.2600 forintból/fő lehet már jó ételeket főzni,kis töltött csirkemelltől megkezdve a párolt jóságokon át sokmindent,szóval fejenkét "menyasszonyi" táncra nem kell többet adni mint 15 ezer.csak 40 embert számolj mittudom én vannak gyerekek stb..mindenki csak 15 ezret adjon az 600000 ezer forint ember....
2017. júl. 14. 00:13
 24/30 anonim ***** válasza:
0%
#23: Most nem arról beszélünk amikor valaki "okosba" csinál mindent, hanem arról amikor valaki komolyan veszi és valóban szolgáltat.
2017. júl. 14. 08:57
 25/30 anonim ***** válasza:
66%
Tényleg undorító, hogy egy esküvő csak a pénzről szóljon, meg azért hívjanak meg csomó ismeretlen ismerőst, hogy lehúzzák őket.. Gyomorforgató... Régen még igazi ajándékokat adtak (mindenféle használati tárgy a házhoz), most meg el se menj ha nem viszel borítékot..
2017. júl. 14. 10:32
 26/30 anonim ***** válasza:
88%

azért belegondolhatna mindenki, hogy milyen manapság házasodni. én teljes mértékben megértem azt, hogy azt kéri az ifjú pár, hogy amit ráköltenél ajándékként, inkább tedd borítékba.

egyrészt, annyi féle-fajta háztartási cucc van már, hogy nem tudhatod mi az ízlése a párnak, csak azért megvenni valamit, hogy porosodjon náluk, vagy neadjisten továbbadják, szerintem fölösleges. emellett lehet hogy 2-3 vendég is mondjuk tányérszettet vesz, annyira meg főleg nincs szüksége egy újdonsült házaspárnak.

másrészt, baromi nehéz manapság házat/lakást venni, hacsak nem tud jelentősen hozzájárulni apuci-anyuci-nagyszülők, de lássuk be, egy átlagos fizetésű családnál nem igazán tudnak, és nem is az ő dolguk. a násznép ajándéka egy jó alap tud lenni a házvásárláshoz, plusz amit a pár gyűjtöget, és még így is kell hozzá hitel.

persze, mondhatjátok, hogy ehhez a násznépnek semmi köze, de könyörgöm.. ha már egyszer rászán valaki 10ezer forintot a párra, még csak menyasszonytáncba se kell adni, akkor inkább adja oda azt a 10ezret, vesz rajta a pár az étkezőasztalhoz széket, a mosógéphez dobják, vagy belefektetik a leendő házukba/lakásukba, minthogy a vendég vegyen nekik rajta valami (a pár számára) haszontalan, nem tetsző dolgot.

2017. júl. 14. 11:47
 27/30 anonim ***** válasza:
80%
26-osnál a pont. Nincs ebben semmi gyomorforgató, vagy undorító.
2017. júl. 14. 17:13
 28/30 anonim válasza:
70%
Én is egyetértek a 26-sal.:)
2017. júl. 14. 19:23
 29/30 anonim ***** válasza:

Én egy kicsit kreatívabban oldanám meg. Egyrészt annyit adj, amire telik tőled. Csak azért ne adj 40-50 ezret, mert mások azt mondják. Mellé egy személyesebb ajándék szerintem mindenképp dukál, mégha nem is vágyott rá.

A pénzt pedig ne borítékba!

Virágcsokornak, képkeret közé szorítva, esetleg olyan kép, amiben madzagra csipeszelsz néhány közös képet vele/velük, s közé valamilyen alakzatba hajtogatva a pénzt. Esetleg egy-egy sorsjeggyel megtűzdelve.

Volt akik a nászútjukra kértek pénzt, s így kaptak egy papírból készült szekrénykét, benne egy pénzruhácskát, pénznadrágot, pénzpólót. Ugyan ez sem maradandó, de legalább nem borítékban van.

Tavaly az egyik legjobb barátnőmnek egy 3 részből álló képet vettem, mert csak annyit mondott, hogy valamilyen képet, rám bízzal. Az kb. 15ezer volt.

2017. aug. 24. 09:48
 30/30 anonim ***** válasza:

Jaj, még annyit, hogy a printeresten rengeteg ötletes pénzátadást találsz és az is egy opció az ifjú párnak,(Németországban már régóta dívik),hogy ha nem szeretnének sok egyforma dolgot, akkor kijelölnek egy-két boltot, megjelölnek pár terméket többféle árkategóriában és ott lehet vásárolni, lefoglalni azt, amire biztosan szüksége van a párnak.

#29 voltam

2017. aug. 24. 09:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!