Mennyit kell/illik adni?
azért belegondolhatna mindenki, hogy milyen manapság házasodni. én teljes mértékben megértem azt, hogy azt kéri az ifjú pár, hogy amit ráköltenél ajándékként, inkább tedd borítékba.
egyrészt, annyi féle-fajta háztartási cucc van már, hogy nem tudhatod mi az ízlése a párnak, csak azért megvenni valamit, hogy porosodjon náluk, vagy neadjisten továbbadják, szerintem fölösleges. emellett lehet hogy 2-3 vendég is mondjuk tányérszettet vesz, annyira meg főleg nincs szüksége egy újdonsült házaspárnak.
másrészt, baromi nehéz manapság házat/lakást venni, hacsak nem tud jelentősen hozzájárulni apuci-anyuci-nagyszülők, de lássuk be, egy átlagos fizetésű családnál nem igazán tudnak, és nem is az ő dolguk. a násznép ajándéka egy jó alap tud lenni a házvásárláshoz, plusz amit a pár gyűjtöget, és még így is kell hozzá hitel.
persze, mondhatjátok, hogy ehhez a násznépnek semmi köze, de könyörgöm.. ha már egyszer rászán valaki 10ezer forintot a párra, még csak menyasszonytáncba se kell adni, akkor inkább adja oda azt a 10ezret, vesz rajta a pár az étkezőasztalhoz széket, a mosógéphez dobják, vagy belefektetik a leendő házukba/lakásukba, minthogy a vendég vegyen nekik rajta valami (a pár számára) haszontalan, nem tetsző dolgot.
Én egy kicsit kreatívabban oldanám meg. Egyrészt annyit adj, amire telik tőled. Csak azért ne adj 40-50 ezret, mert mások azt mondják. Mellé egy személyesebb ajándék szerintem mindenképp dukál, mégha nem is vágyott rá.
A pénzt pedig ne borítékba!
Virágcsokornak, képkeret közé szorítva, esetleg olyan kép, amiben madzagra csipeszelsz néhány közös képet vele/velük, s közé valamilyen alakzatba hajtogatva a pénzt. Esetleg egy-egy sorsjeggyel megtűzdelve.
Volt akik a nászútjukra kértek pénzt, s így kaptak egy papírból készült szekrénykét, benne egy pénzruhácskát, pénznadrágot, pénzpólót. Ugyan ez sem maradandó, de legalább nem borítékban van.
Tavaly az egyik legjobb barátnőmnek egy 3 részből álló képet vettem, mert csak annyit mondott, hogy valamilyen képet, rám bízzal. Az kb. 15ezer volt.
Jaj, még annyit, hogy a printeresten rengeteg ötletes pénzátadást találsz és az is egy opció az ifjú párnak,(Németországban már régóta dívik),hogy ha nem szeretnének sok egyforma dolgot, akkor kijelölnek egy-két boltot, megjelölnek pár terméket többféle árkategóriában és ott lehet vásárolni, lefoglalni azt, amire biztosan szüksége van a párnak.
#29 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!