Szerintetek is gáz tovább adni az ajándékot?
Nos, én s szoktam továbbadni ajándékokat, akár továbbajándékozni, akár "kereskedni" velük ismerősök között, de vigyázva, úgy hogy aki adta, ne tudja meg.
A helyzet az, hogy értem, hogy ez rosszul esne nekik, ahogy neked is rosszul esik, de nézd a másik oldalról. Ha te kapnál valami olyat, amit úgysem használsz/fogyasztasz el, akkor igyekeznél megszabadulni tőle, nem? Legalábbis én szeretem ha az ilyen "hasznos holmik" felhalmozódnak.
Most mit vagy ezen oda? Gondolom, gyerek, max kistinédzser vagy, én ennyi idősen a lelkemet is odaadtam volna a "szerelmemért", nemhogy holmi ékszert (főleg ha netán nem is tetszik és csak udvariasságból fogadtam el).
Egyébként nem kell egy osztálykarácsonyra egy általad alig ismert személynek ilyen drága ajándékot venni, mert ha mellélősz, az bukta.
Nem tetsző és/vagy használhatatlan ajándékok pedig nálunk is járnak kézről kézre, de ezen senki sem sértődik meg. Nem bunkóság, az lenne az, ha pl.egyszerűen kidobnád vagy hangosan megjegyzéseket tennél, hogy milyen vacak, milyen ócska stb.
Mellesleg neked melyik esik jobban?
1.az ha az ajándékod az ajándékozott polcán porosodik a sarokban és soha elő sem veszi
2.továbbadja valakinek, akinek valóban tetszik és örömmel használja majd
Azért az más, mikor adsz egy könyvet, kulcstartót, plüsst, bármit, és az illető tovább adja valakinek, mert neki nem kell és így legalább nem kell vennie semmit,
mint hogy 18 pár cuki fülbevalóból 1 darabot odaad egy srácnak, akiért odavan. Ez így szerintem nem gáz, én örülnék is neki. Nyilván olyat nem adna a srácnak, ami szerinte csúnya vagy béna, csak olyat, ami neki is fontos. Pont ez a lényege.
Úgysem tudná mint a 18 párat állandóan hordani, nekem összesen nincs annyi fülbevalóm... tényleg jobb lenne, ha egy dobozban vagy a polcon porosodnának az idők végezetéig ?
Ha az egész készletet tovább passzolta volna a vaterán, akkor gáz lenne, de itt most túlreagálod a helyzetet.
Attól még nyilván a szerelmének nem olyat dog adni, amit ki akart dobni.
Meg az mitől nem rosszabb neked, ha a cucc csak ott lenne az ajándékozottnál a sarokba dobva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!