Lánynak laposüveget ajándékozni a 18. születésnapjára gáz?
Szerintem is hülyeség a 25 éves korhatár. Persze lehet tologatni meg minden, de a 18 is tökéletesen megfelelne, ha a fiatalok megfelelő információval rendelkeznének az alkohol hatásairól, előtte otthon már kikísérleteznék, hol van az a bizonyos határ, és mindenekelőtt elsajátítanák a kulturált italfogyasztást. Ez lenne legalábbis egy ideális világban, nyilván a valóságban nem mindenkinek sikerül ezt elérnie 18 éves korára.
Amúgy a kérdésre válaszolva, nem feltétlen gáz, de ha már szeret inni, egy üveg minőségi ital a kedvenc italfajtájából jobb ajándék szerintem.
Kicsit off, de 12, mi a büdös francról beszélsz? Bsc meg msc meg doktori meg minden... Azt hiszed, csak túliskolázottak élnek a világon? Érettségi + szakma = 22 évesen melózhatsz, ha el tudsz helyezkedni. Érettségit nem igénylő szakmával már 19 évesen melózhatsz. Nehogy már egy dolgozó ember ne ihasson meg valamit egy fárasztó nap végén? Vagy egy hajtós hét után ne piálhasson egyet péntek vagy szombat este a barátaival?
Nem csak a túliskolázott réteg létezik, nem akar mindenki ilyen olyan phd meg doktor miegymás lenni.
Amúgy a 25 éves határ azért is baromság, mert addigra már inkább a családalapításon, egzisztencia mmegteremtésén kéne dolgozni. Bulizni, inni ott a 14-24 éves kor, 10 év, pont jó. Éld ki magad, tombolj, ne akkorra hagyd, amikor már családod van.
Én 14-15 évesen kezdtem az ívós bulikat, jópárszor szétcsaptam magam, most már 30 múltam egy ideje, családapa vagyok, két melót nyomok, és nem hiányzik az ivás. Megvolt, jó volt, ennyi volt.
Aki itt helyből zug iszik / alkoholista egy laposüvegtől, az nézzen másfelé. Nem mellékesen én még soha nem lettem részeg semmilyen fém tárgytól, de ezentúl figyelni fogok a villára, mikor eszek, nehogy berúgjak.
Szerintem a nagyobb kérdés, hogy ő szeretné-e, van-e ehhez kapcsolódó sztoritok, "belsős" poénotok, milyen kapcsolatban vagytok, szülők, hogy állnának hozzá (dugdosnia csak ne kelljen)?
Ha ezekre adott válaszok alapján belefér, akkor nem gáz.
De mondjuk egy sima egyszerű fém flaska nem túl eredeti.
Vannak szép mintásak / márkásak (google a barátod), vagy gravíroztathatod is és akkor már mindjárt más is lehet az "üzenete" / sokkal személyesebb, egyedibb.
Én kaptam egy gravírozottat kamasz koromban (nem voltam még 18, úgy képzeljétek el)! :D Nem emlékszem, hogy külön szerettem volna, de örültem neki, lehet, hogy valami belsős poén is volt ráadásul. Szerettem eljárni bulizni/inni, de valahogy a flaskát SOSEM használtam végül. Csak ha ránézek most, elmosolyodom, mert emlékeztet arra az időszakra, amikor a barátaimmal sokat lógtunk együtt, és milyen jó volt. Azóta felnőttem (még msc diplomám is lett :D), tisztességesen dolgozom, és nem vagyok sem alkoholista, sem zugivó.
Úgyhogy, ha olyan a csaj, és örülne neki, akkor szerintem semmi akadálya.
27/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!