Kezdőoldal » Ünnepek » Ajándékozás » Szerintetek ez nagyon gáz? 25f

Szerintetek ez nagyon gáz? 25f

Figyelt kérdés
A 22 éves húgom esküvőjén a 18 éves húgom százezret adott nász ajándékba én csak 50ezret,azóta elég kellemetlenül érzem magam.
2017. jan. 6. 23:16
 1/7 anonim válasza:
90%
Én a nővéremnek semmit nem adtam, csak megszerveztem a fotóst, szórakoztattam a vendégeket, segítettem a szervezésben, meghívó küldésben hasonlók. Igaziból az ajándékozás lényege eredetileg az volt, hogy azok, akik nem közeli rokonok, és nem szeretnéd finanszírozni a vacsorájukat, azok kifizessék a részüket. (Amúgy elméletileg a saját vacsid árát kell adni).
2017. jan. 6. 23:21
 2/7 anonim ***** válasza:
55%
Nem gáz. Én mondjuk lehet valami hasznosabb tárgyi ajándékot adtam volna. Esküvőn mondjuk még sosem voltam és azt se tudom hgoy kötelezően illik e adni pénzt a friss házasoknak, de én inkább a hasznos dolgokban hiszek amelyek akár egy életre is megbízhatóak, mint pár tízezresben amit egy óra alatt el lehet verni hülyeségekre.
2017. jan. 6. 23:27
 3/7 anonim ***** válasza:
21%
A húgod részéről gáz, mert ez túl sok, főleg egy 18 évestől. Nem nagyzolni kell, hogy nézd, nekem ennyi van, van egy határ, amin belül illik adni. Ha annyira nyomta a zsebét, odaadhatta volna házavatóra, gyerekszületésnél, stb.
2017. jan. 7. 00:08
 4/7 anonim ***** válasza:

1) mindenki annyit ad, amennyit jónak lát

2) nem kell másokhoz méred magad

3) has segíteni akarsz a húgodnak, de nem akarsz pénzt adni neki, nagyon sok másik módon tudsz neki segíteni: pl megkérdezed, hogy miben segíthetsz, mert szívesen segítenél.

Tudod mi volt a legjobb ajándék számomra az esküvőmön: Mindenki el tudta magát engedni és velem együtt tudott mulatni, ami örömet és boldogságot okozott számomra. Ennél többet nem lehet adni.

2017. jan. 7. 14:24
 5/7 anonim ***** válasza:
"van egy határ, amin belül illik adni" - Szerintem nincs. De ha te ezt ennyire tudod, mi az a határ számodra?
2017. jan. 7. 14:25
 6/7 anonim válasza:

"Adományozás legjobb mértéke a mértéktelenség."

/II. András/

Nekem is kínos lenne, de mindenki annyit ad amit tud, nyilván ha megengedhetnéd, akkor egy házat adtál volna nekik. És ha jó testvérek vagytok nem is azt nézitek hogy ki mennyit adott, hanem hogy ott voltatok és jól éreztétek magatokat.

2017. jan. 7. 16:02
 7/7 anonim válasza:

#6 vagyok:

És azt honnan tudod, hogy a húgod ennyit adott?

2017. jan. 7. 16:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!