Mit kérjek a diplomaosztómra?
23 éves fiú vagyok, egy hónapja volt a diplomaosztóm, de csak most fogjuk megünnepelni a családdal, mert mostanra sikerült összeszedni mindenkit (külföldről, másik városból, stb.).
A lényeg: én nem gondoltam rá, hogy kellene ajándékot kapni, nem kértem, de az elutasítást nem fogadták el a családtagok.
Egyébként az 5 évvel ezelőtti, érettségi bulin szerzett tapasztalatok miatt (túl kicsi lakás; stresszes, az egész napos főzéstől fáradt, ingerlékeny anyuka, stb.) azzal az ötlettel álltam elő, hogy ne otthon ünnepeljünk, hanem menjünk el egy svédasztalos ebédre étterembe. Ennek költségeit (~70 ezer forint) teljes mértékben én állom, ezzel is jelezve, hogy nem kérem, hogy költsenek rám.
Viszont tényleg hajthatatlanok, így ha már ragaszkodnak hozzá, szeretnék valami viszonylag olcsó, de hasznos ajándékot kérni. A gond csak az, hogy mindenem megvan, ami pedig nincs (saját lakás, autó), azt nem is tudják megadni nekem ők.
Valami ötlet esetleg?
Mennyi lenne az a viszonylag olcsó? Egyáltalán, hányan vannak, mifélék?
Szerintem, nem jó ötlet étterembe hívni őket. Meg lehet úgy is oldani, hogy az ételt rendelitek meg, hogy ne legyen fáradt az anyukád.
Olyan dolgot általában nem illik kérni, ami nincs az ajándékozóknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!