Ajándékot az ajándékozó előtt illik kibontani, vagy ha lelép? Mit ír erről az illemtankönyv?
Figyelt kérdés
2015. jan. 6. 21:06
1/13 anonim válasza:
Én úgy tudom, illetlenség nem azonnal kibontani, vagy legalábbis megvárni, amíg elmegy, mert azzal azt sugallod, hogy nem érdekel.
2/13 anonim válasza:
Azonnal ki kell bontani, és megköszönni. Ha nem tetszik, akkor is.
3/13 A kérdező kommentje:
Baranya egyik városában máshogy tudják, mondjuk ott húsvétkor is kapnak ajándékot a csajok, mintha karácsony lenne. :)
2015. jan. 6. 22:07
4/13 anonim válasza:
Illik kibontani, örülni neki, és megköszönni.
5/13 anonim válasza:
Igaza van az előttem szólóknak, de ha egy borítékot kapsz, amiben valószínűleg pénz van, azt szerintem nem illik. Én legalábbis nem szoktam.
6/13 anonim válasza:
Az ajándékozó előtt illik kibontani.
7/13 A kérdező kommentje:
A pénzes boríték tényleg talán kivétel lehet, nem jó, ha látják rajtad, h kevesled, s a pénzt márpedig mindenki kevesli mindig. :D Ugye nagy politikusaink? :)
2015. jan. 7. 10:19
8/13 anonim válasza:
Ritka alkalmakkor, például szerelmesek közt, hosszú távollét előtt vagy búcsúajándéknál kívánatos lehet utólag kibontani. Bár ilyenkor rendszerint jelzi ezt az ajándékozó. A főszabály az, amit mások is ismertettek.
9/13 A kérdező kommentje:
Ja, az a filmekből ismeretes, "ezt ne bontsd ki addig, míg..."?
2015. jan. 8. 07:27
10/13 anonim válasza:
Nincs megszabva, hogy mikor nyisd ki, de a legjobb az ajándékozó előtt, mert akkor láthatja az örömöt az arcodon. És ez a legfontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!