Egy kedves ismerősömnek, aki irodalom tanárnő szeretnék egy könyvet venni ajándékba. Tudnátok ötleteket adni? a többi lent
Mi az aminek igazán örülne és valószínűleg nincs is meg neki (szóval nem átlagos dolog,ami mindenkinek a polcán ott van),újdonságok.
(verseskötet,regény,díszkötetben...bármi)
A másik kérdésednél ezt írtad: "amit egy irodalom tanárnő tudna értékelni,szakmailag"
Ahány tanár, annyiféle vélemény, és mind mást fog értékelni. Sok szép ajánlást kaptál ott is.
Magyar-angol szakos tanárnő vagyok.
Nagyon kedves vagy, hogy rám gondolsz, de én sem tudok jobb tanácsot adni, mint a többiek, mivel nem ismerem az illető ízlését, és azt sem tudom, milyen könyvei vannak.
Nézz talán körül a Goncourt-díjasok magyarul is megjelent könyvei között, de egy Robert Merle- vagy Maurice Druon könyv mindig érdekes lehet.
Ezeket persze csak kapásból írtam, jó lenne ismerni a hölgy irodalmi ízlését. Ebben az esetben nem fontos, hogy mi az illető foglalkozása, lényeg, hogy szeresse az irodalmat!
Goncourt nyertesek:
Kedves Tanárnő és kedves Julianna!
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat a magam és kérdező nevében.
Hol tudom megnézni a másik kérdésed,ahol ajánlásokat is kaptál?A kérdező
A kérdést ezért tettem fel,hogy ajánlásokat kapjak.
Kedves Tanárnő!
Tudna legalább egy példát mondani,ajánlani bármit,hogy legalább az is felkerüljön a listára?
Köszönöm!
Kedves Kérdező!
A tanárnő akihez a kéréseddel fordultál, azt írta kaptál már ajánlásokat a könyvekkel kapcsolatban.
Julianna linkje is nagyon híres írok, és azoknak a regényeire mutat igazán gazdag kínálatot kaptál, említve a Zola regényeket.
Ha ezek között sem találsz megfelelő tartalmas olvasnivalókat,, akkor kutass tovább , mert senki sem tud tanácsot adni neked, hisz' semmit sem tudsz az irodalom tanárnőd ízléséről.Azt hogy kiket, miket kedvel,
Szakmáját érintő, hát azt te nem tudod, és nem is ajánlott. A szakmájához szükséges anyagot mindenki maga szerzi be, nem beszélve, a Oktatósért felelős minisztérium által előírt szakkönyvekről, arról te nem tudhatsz, ezekről csak az érintett tanárok tudhatnak.
Na ágyő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!