Mit vegyek egy 13 éves lánynak születésnapjára?
A mai ilyen korú fiatalok, szeretik a Szent Johanna Gimit Leiner Laurától, aminek nyolc része van, megveheted neki az elsőt.
Vannak a vörös pöttyös könyvek amiket én nagyon szeretek, bár nem olyan ajánlatos, mert sok 14-16 éven felüli korhatárral van...
Vörös pöttyös könyv.:
A lány aki tud repülni
Szellemlány
Bábel- szintén Leiner Laurától
Vannak ezek a naplók is pl:
Egy ropi naplója-jeff Kinneytől
Egy rosszcsont kutya naplója
Neveletlen hercegnő naplója
Boltkóros naplója-Sophie Kinsellától
A pöttöm boltkóros. -,,-
Aztán vannak Thomas Brezinás könyvek is
Pl.:
Penny-ennek van sok része
Fiúk kizárva
Ezeket 12-13 éves kislányok szokták olvasni.
Nemtudom hogy ez a 13 lányka mit szeret, mert mindenkinek más az ízlése, valaki a verekedős, fiúsabb könyveket szereti, valaki pónis, barbis lányos könyveket szerti
A vörös pöttyös könyveket én is ajánlom, a korhatárt szerintem nem kell túl komolyan venni, attól függ, hogy milyennek ismered a lányt. Van még Vidra Gabriella könyve, A fekete kő titka, nekem nagyon tetszett. Amit mindenképpen ajánlok, az a 39 kulcs sorozat, egyszerűen imádom :) Még pár könyv, amit találtam a könyvespolcomon és talán a korormbelieknak is tetszene:
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Suzanne Collins: Az éhezők viadala
Kerstin Gier: Rubinvörös
L. J. Smith: Vámpírnaplók
Cassandra Clare: Csontváros / Az angyal
Celia Rees: Kalózok!
Rick Riordan: Percy Jackson és az olimposziak
Philip Pullman: Arany iránytű
Elena Kedros: Olimposz lányai
Buta Gyakori, előbb elküldte... Az előző vagyok és folytatom :D
Scott Westerfeld: Csúfok
Celia Rees: Bűbájos Mary
Meg Rosoff: Majd újra lesz nyár...
Lauren Kate: Fallen
Azt hiszem ennyi :) Van még pár, amit szeretek (például Kate Mortontól a Felszáll a köd), de az inkább idősebb korosztálynak való, nem vagyok benne biztos, hogy másnak is tetszene :)
13/l
Vehetnél neki ruhautalványt (ha szeret vásárolni), CD albumot egy olyan előadótól akit szeret, ifjúsági regényt, csokoládét, ékszereket, mozi jegyet, virágot, vagy esetleg körömlakkot, hogyha sokszor festi a körmét. Szerintem egy 13 éves lány ezek közül bármelyiknek örülne.
Egyébként én célszerűnek tartanám valahogy kipuhatolózni nála, hogy mit szeretne, mert hátha van valami vágya, csak mondjuk nem meri mondani.
Remélem segítettem egy picit. :)
Én még a Szent Johanna gimit is ajánlanám Leiner Laurától mert nagyon jó könyv. ;)
Igaz hogy sorozat (8 könyv) de nagyon jó. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!