Szüleimnek szeretnék (57,58 évesek) egy viszonylag modern kávéfőzőt. Philips-et néztem ki, kb. 110-120 ezer ft. kicsit tartok attól, hogy nem fog tetszeni mivel a “kotyogóshoz” szoktak hozzá, vagyis a hagyományoshoz, vélemény?
Nekünk "szarvasi" volt a darálós előtt. Kb 3-4 éve vettük, de imádjuk. Soha nem vennék másmilyet. Annyira jó, hogy csak megnyomom a gombot és kész a kávé :) Viszont úgy döntöttünk, ha már ennyi pénzt szántunk egy kvfőzőre, akkor a kvn sem fogunk spórolni. Minőségi kávét veszünk egy helyről, ahol helyben pörkölik+csomagolják. Mióta ezt isszuk sehol nem olyan finom a kávé, mint otthon :)
Szóval szerintem nagyban függ a kávé minőségétől is az élvehetősége egy ilyen főzőnek, viszont határozottan egyszerűbb kávét csinálni
De javaslom kicsit hátulróljövősen beszélgess velük pár szót a kávézásról, hátha kiderül örülnének-e egyáltalán egy ilyennek
A 2. válaszolóval értek egyet. Ha eddig még egy 10 E Ft-os presszókávéfőzőre se költöttek, annak oka lehet. Például mert szeretik a kotyogósban főtt kávé ízét, meg a hozzá kapcsolódó "szertartást". Vagy csak nem érdekli őket, mert a kávét csak mint kábítószert használják, ahogy én is, és az íz nem annyira érdekli őket.
Én a magam részéről totál feleslegesnek tartanék egy ilyen drága szerkezetet. És azt gondolnám, hogy nagyon elbsztam a gyerekem nevelését, hogy totál felesleges hülyeségekre veri el a pénzét.
Szóval, jó eséllyel mosolyogni fognak, ha megkapják, meg dicsérik, mert támogató szülők akarnak lenni, de mikor legközelebb menni fogsz hozzájuk, akkor a régi kotyogóssal főzik majd a kávét.
Inkább vegyél egy új mosógépet vagy gáztűzhelyet, ennyiért már adnak, és az sokkal látványosabb, meg a hasznossága megkérdőjelezhetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!