Kezdőoldal » Ünnepek » Ajándékozás » Szüleimnek szeretnék (57,58...

Szüleimnek szeretnék (57,58 évesek) egy viszonylag modern kávéfőzőt. Philips-et néztem ki, kb. 110-120 ezer ft. kicsit tartok attól, hogy nem fog tetszeni mivel a “kotyogóshoz” szoktak hozzá, vagyis a hagyományoshoz, vélemény?

Figyelt kérdés
Véleményekre lennék kiváncsi akik hasonló cipőben jártak, akik újabb kávéfőzőre váltottak, illetve ajándékoztak szülőknek, nagyszülőknek, hogy nekik bevált-e?

dec. 10. 15:05
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk "szarvasi" volt a darálós előtt. Kb 3-4 éve vettük, de imádjuk. Soha nem vennék másmilyet. Annyira jó, hogy csak megnyomom a gombot és kész a kávé :) Viszont úgy döntöttünk, ha már ennyi pénzt szántunk egy kvfőzőre, akkor a kvn sem fogunk spórolni. Minőségi kávét veszünk egy helyről, ahol helyben pörkölik+csomagolják. Mióta ezt isszuk sehol nem olyan finom a kávé, mint otthon :)

Szóval szerintem nagyban függ a kávé minőségétől is az élvehetősége egy ilyen főzőnek, viszont határozottan egyszerűbb kávét csinálni

De javaslom kicsit hátulróljövősen beszélgess velük pár szót a kávézásról, hátha kiderül örülnének-e egyáltalán egy ilyennek

dec. 10. 15:17
 2/9 anonim ***** válasza:
19%
Kérdezd meg tőlük. Gyanítom, hogy ekkora vagyonból már bőven vehetnél valami hasznosabbat, merthogy kávét eddig is főztek, és meg voltak vele elégedve.
dec. 10. 18:16
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi ezt vettünk anyósoméknak tavaly karácsonyra. Eléggé sokat kvznak. Az egyik legjobb vétel volt. Össze sem hasonlítható egy mezei kávéfőzővel. Lehet, hogy eddig is főztek kávét, de nem így és ilyet.
dec. 10. 19:34
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Kóstoltatsd meg velük az ilyesmi géppel készült kávét, akár kávézóban, akár termékbemutatón is szokott lenni, hogy egyáltalán jobban ízlene-e nekik.
dec. 11. 03:49
 5/9 anonim ***** válasza:
67%

A 2. válaszolóval értek egyet. Ha eddig még egy 10 E Ft-os presszókávéfőzőre se költöttek, annak oka lehet. Például mert szeretik a kotyogósban főtt kávé ízét, meg a hozzá kapcsolódó "szertartást". Vagy csak nem érdekli őket, mert a kávét csak mint kábítószert használják, ahogy én is, és az íz nem annyira érdekli őket.

Én a magam részéről totál feleslegesnek tartanék egy ilyen drága szerkezetet. És azt gondolnám, hogy nagyon elbsztam a gyerekem nevelését, hogy totál felesleges hülyeségekre veri el a pénzét.

Szóval, jó eséllyel mosolyogni fognak, ha megkapják, meg dicsérik, mert támogató szülők akarnak lenni, de mikor legközelebb menni fogsz hozzájuk, akkor a régi kotyogóssal főzik majd a kávét.

Inkább vegyél egy új mosógépet vagy gáztűzhelyet, ennyiért már adnak, és az sokkal látványosabb, meg a hasznossága megkérdőjelezhetetlen.

dec. 11. 05:18
 6/9 anonim ***** válasza:
Vagy slow cooker-t vegyél inkább húsleves, csontleves fözéséhez.
dec. 11. 08:50
 7/9 anonim válasza:
Nekünk is Philips van, kb 5-6 éve. Az első háromszor volt szervizben, mire kicserélték, vettünk egy másikat, ami nyáron szintén szervizes lett. Ekkor vettünk egy rowenta kávéfőzőt, amibe mi daráltuk le a szemes kávét, finomabb kávét főzött, mint az automata, viszont ugye a másik kényelmesebb. Most a philips et használjuk, a rowenta el van rakva. Amúgy nagyon jó, teljesen más mint a kotyogos, vagy sima szarvasi kávéfőző által főzött kávé. Szerintem attól is finomabb a kávé, ha frissen van darálva. Ha sokat kávénak a szüleid, akkor szeretni fogják.
dec. 12. 07:15
 8/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek!
dec. 12. 14:29
 9/9 anonim válasza:
Az a baj, hogy ha szeretnéd, hogy hosszú élettartamú legyen egy ilyen kényes masina, akkor érdemes szűrt, lágyított vízzel használni, a gépet pedig rendszeresen tisztítani vízkőteleníteni, karbantartani a megfelelő eszközökkel. Szerintem erre az öregek már alkalmatlanok. Én pont emiatt nem vennék ilyen gépet. Aki ahhoz van szokva, hogy 50 éve ugyanazt a kotyogóst használja és csak gumitömítést kellett benne cserélnie néha, annak ez kicsit macerás lehet és akár csalódhat is benne.
jan. 19. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!